Un grup d'encaputxats ha atacat un furgó de la Guàrdia Urbana aquest vespre a la Rambla de Barcelona, llançant-li pedres i també líquid inflamable. Han calat foc així al furgó, però aquest s'ha anat extingint a mesura que s'ha consumit el líquid. Dins de la furgoneta hi havia el conductor, que ha hagut de fugir de forma precipitada per la porta del copilot enmig de l'atac, segons fonts policials.

Els fets han passat davant la comissaria de la Guàrdia Urbana, que precisament estava protegida per vehicles dels Mossos i la policia local, que estaven estacionats just a l'entrada de la comissaria, la majoria d'ells sense ocupants.

Abans de l'atac al furgó, grups de concentrats han estat llançant ampolles i altres objectes als vehicles dels Mossos i també de la Urbana.

Atac al furgó de la Guàrdia Urbana / Guillem Ramos

Els vehicles també han patit pintades, i han estat vandalitzats.

Al final han aparegut antiavalots dels Mossos, que han baixat des de l'inici de la Rambla en ser avisats, i els violents s'han retirat. 

Aquesta ha estat la nit més violenta des que van començar les protestes, per l'actuació de petits grups. I els incidents han estat greus, amb destrosses, saquejos a botigues i atacs fins i tot a un hotel.  Alguns esvalotadors han ruixat amb líquid inflamable l'Hotel NH del carrer Diputació amb Rambla Catalunya, així com el concessionari de cotxes del costat, i han trencat els vidres. També s'han fet destrosses en diverses botigues, bancs i terrasses, com al restaurant El Glop situat al carrer Aragó amb Rambla Catalunya, o a la botiga Zara de Plaça Catalunya.