Els Mossos d'Esquadra han assegurat que entre els detinguts en els incidents d'aquesta nit a Barcelona hi ha francesos i italians. Els agents, que encara continuen amb el procés d'identificació, també han assegurat haver detingut la suposada autora de l'incendi d'un furgó de la UREP de Guàrdia Urbana a la Rambla. 

Identificada la suposada autora de l'incendi del furgó de la UREP

Durant la manifestació un grup d'encaputxats han encerclat els furgons de l'ARRO i la UREP i han començat a llançar pedres i material pirotècnic. Ha sigut en aquest moment quan una dona ha ruixat el furgó de la Guàrdia Urbana amb líquid inflamable, fet que ha provocat un incendi, atès que ja hi havia una petita flama sota el vehicle. 

Els Mossos estan revisant el vídeo publicat a El Nacional per confirmar que es tracta de la dona detinguda, tanmateix, tot apunta que se li acabarà imputant la crema del furgó.

Imatges de la crema del furgó / Guillem Ramos

Els vehicles també han patit pintades i han estat vandalitzats

Els fets han passat davant la comissaria de la Guàrdia Urbana, que precisament estava protegida per vehicles dels Mossos i la policia local, que estaven estacionats just a l'entrada de la comissaria, sense ocupants.

Al final han aparegut antiavalots dels Mossos, que han baixat des de l'inici de la Rambla en ser avisats, i els violents s'han retirat. 

Aquesta ha estat la nit més violenta des que van començar les protestes, per l'actuació de petits grups. I els incidents han estat greus, amb destrosses, saquejos a botigues i atacs fins i tot a un hotel. Alguns esvalotadors han ruixat amb líquid inflamable l'Hotel NH del carrer Diputació amb Rambla Catalunya, així com el concessionari de cotxes del costat, i han trencat els vidres. També s'han fet destrosses en diverses botigues, bancs i terrasses, com al restaurant El Glop situat al carrer Aragó amb Rambla Catalunya, o a la botiga Zara de plaça Catalunya.

13 detencions durant els aldarulls

Segons fonts policials, s'han produït 13 detencions a Barcelona, 3 per part de la Guàrdia Urbana relacionades amb el robatori amb força en un quiosc del carrer Bruc 131. Els 10 detinguts restants han estat efectuats per Mossos d'Esquadra i estan relacionats amb els episodis violents i desordres públics que s'han produït aquest vespre al centre de la ciutat.

En un dels filtres preventius que s’han fet, els agents han intervingut pedres, aiguarràs, pirotècnia i diversos pots de pintura, entre altres objectes, a diverses persones que volien accedir a la zona.

 

Imatge principal, el furgó de la Guàrdia Urbana després de l'atac / Guillem Ramos