El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, afirma que no allargar les limitacions de mobilitat pel pont de desembre "va ser un error". Així ho diu en una entrevista a El Punt Avui en què admet que va sortir "absolutament tothom" perquè no hi havia confinament tot el pont. De cara a les festes de Nadal, afegeix, es pretén generar "un sentit d'autoresponsabilitat" a les cases. En aquesta línia, Sàmper considera "fonamental" fer una campanya de comunicació "molt bèstia" per conscienciar les famílies sobre els riscos de fer reunions pels àpats nadalencs. Segons explica, es tractaria d'una campanya similar a les de trànsit. "Espero que es faci, últimament ho hem demanat amb un cert enuig", apunta.

En la mateixa entrevista, el conseller reitera la idea que ara es passa d'una fase més pedagògica a una en què la policia farà "més pressió" en relació amb les restriccions: "Serem més estrictes en la inspecció i la sanció". En aquest sentit, hi haurà unitats dels Mossos dedicades exclusivament a les inspeccions.

Les dades de Salut

Risc de rebrot disparat quan falten quatre dies per Nadal. Aquest dilluns, les dades facilitades pel Departament de Salut recullen que el risc de rebrot ha pujat 12 punts respecte a les d'ahir. És a dir, ha passat dels 354 punts als 366. Per altra banda, l'Rt o l'índex de contagi per coronavirus  se situa avui en 1,52. Això implica que cada 100 persones en contagien 152. 

En relació amb els nous contagis, baixen respecte a les dades de diumenge, tot i que s'ha de tenir en compte que els caps de setmana es fan menys tests. Aquest dilluns s'han notificat 980 nous casos, mentre que diumenge n'hi va haver 1.575 i dissabte 2.554. Pel que fa al nombre de morts, el Departament n'ha notificat 40, mentre que ahir se'n van registrar 6 i dissabte 33.

Què passa amb els desnonaments?

En relació amb els desnonaments, el conseller es mostra partidari de la mediació, però demana a les forces que actuen en defensa dels interessos de la gent vulnerable que entenguin la feina dels Mossos.

"Nosaltres som l'última baula d'una cadena en què ningú parla dels altres, i sempre es va als cossos de seguretat, que sembla que ningú vol acabar d'entendre que són policia judicial", remarca.

Segons ell, s'han fet gairebé mil desnonaments des que és conseller, però el percentatge de "crítica" per actuacions de la policia no arriba "ni a un 1%".