Carme Forcadell va aixecar la barrera i des de llavors les crítiques i peticions a Laura Borràs perquè posi per davant seu el prestigi del Parlament s'han anat succeint després que el TSJC hagi processat la presidenta de la Cambra per prevaricació en el cas de la Institució de les Lletres Catalanes. Ara ha arribat el torn del primer secretari del PSC, Salvador Illa, que ha defensat que "és molt important reforçar les institucions" i ha afegit que han d'estar "per sobre de les situacions personals" que afectin els seus titulars. Cal tenir en compte que Laura Borràs, hagi quedat a un pas de l'obertura de judici oral per un presumpte cas de fraccionament de contractes quan estava al capdavant de l'ILC. Segons Illa, cal "endreçar" les institucions i la política catalana.

Illa demana diàleg entre partits 

Illa també ha aprofitat l'ocasió per manifestar tot el seu suport a "el procés de diàleg entre Catalunya i Espanya" i ha insistit en la seva petició estrella: reclamar que s'obri un diàleg entre partits catalans. Aquesta mateixa setmana, després que el president Pere Aragonès li demanés en el ple del Parlament que fixés els temes sobre els quals s'hauria de parlar en aquesta taula de diàleg a la catalana,  Illa ha enviat una carta al president fent una crida al diàleg i amb 43 propostes que ja li havia fet arribar el mes de febrer durant la trobada que els dos polítics van mantenir al Palau de la Generalitat. Aquesta es va produir en el marc de la ronda de contactes del president amb els líders dels partits.

Albiach insta Aragonès a demanar la dimissió de Borràs 

Illa no ha estat l'únic en pronunciar-se en les últimes hores sobre el cas Borràs. També ho ha fet, i de manera molt més contundent, Jéssica Albiach, que ha instat Pere Aragonès a demanar la dimissió de la presidenta del Parlament. "Com a màxim representant del nostre país hauria de ser el primer interessat a mantenir la dignitat i el prestigi de les institucions" ha afegit en el seu discurs en el marc del Consell Nacional del partit a Mollet del Vallès. També ha lamentat que la política catalana es podria estalviar aquest "escàndol", ja que, segons ha apuntat, "tothom sabia que aquest escenari arribaria". 

Per la seva banda, el president del PPC, Alejandro Fernández, també ha demanat la dimissió de la presidenta del Parlament. Si bé ha deixat clar que en el seu partit "respectem la presumpció d'innocència", ha demanat que Borràs "doni exemple" i dimiteixi del seu càrrec: "La seva permanència és insostenible des del punt de vista ètic. Li demano que dimiteixi per donar dignitat a la institució", ha conclòs.