L'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha parlat aquest dijous sobre la imputació de Laura Borràs, i ha assegurat que té una situació molt complicada "és la presidenta del Parlament i representa a tots els catalans i catalanes" per aquesta raó Forcadell li ha demanat que "no ha de pensar en ella mateixa, sinó en el prestigi de la institució". En una entrevista al programa Aquí Cuní de la SER Catalunya, Forcadell ha afirmat que l'actual presidenta ha de donar "explicacions molt convincents" sobre la seva imputació i no només "perquè no pot haver-hi cap ombra de sospita sobre l'honestedat del moviment independentista" sinó que defensa que "per sobre de tot ho ha de fer pel prestigi de la institució que representa".

En la seva intervenció, Forcadell ha recordat que durant la seva presidència es va desplegar la llei de transparència i bon Govern i també es va aprovar un codi de conducta ètic dels diputats i diputades. Així doncs, ha defensat que el Parlament ha de tenir "tolerància zero amb la corrupció". Sobre si Borràs hauria de presentar la seva dimissió, ha assegurat que "jo no sé què faria, té una situació complicada", tot i que, en ser preguntada sobre la politització que la presidenta del Parlament està fent de la causa, Forcadell ha reconegut "tots polititzem les nostres decisions", encara que ha matisat, "en aquest cas en concret, la imputació no és a conseqüència d'una acció política, sinó d'una acció anterior al 2017, i es parla d'una presumpta actuació irregular". 

Indults dels presos polítics

Sobre la revisió dels indults als presos polítics, Forcadell ha assegurat que teòricament no ha d'haver-hi problema perquè estan ben resolts, i, per tant, els seus advocats els han dit que no tenen reconegut, tot i que, ha reconegut que també els hi van dir que no serien jutjats ni que anirien a presó. Ha detallat que només es podrien tombar per una qüestió de forma, i "ara mateix jurídicament sembla impossible". En aquest sentit, ha lamentat que "és la sensació que et demostra contínuament qui mana i qui té el poder i que la teva situació és molt precària. És una manera d’amenaçar, de fer por, i això és una repressió".  

En ser preguntada per la taula de diàleg, Forcadell ha reiterat que no hi confia assegurant que l'experiència demostra que molts acords que s'han arribat amb el govern espanyol no s'han complert. "Però sí que defenso que hem de tenir nosaltres la bandera del diàleg". Considera que tothom ha de veure que hi ha dues parts, una que malgrat tots els problemes, no s'aixeca, i un altre que no vol seure. En aquest sentit, considera que a Catalunya hi ha molta gent que no és independentista, "han de veure que el govern de Catalunya no s'aixeca de la taula, i vol dialogar i que és el govern espanyol que no vol asseure i no té cap proposta per a Catalunya". Considera que hi ha un límit "el rèdit ja s'ha acabat, ara s'han de començar a veure solucions, especialment, en polítiques d'antirepressives".