L'increment sense pausa de les agressions feixistes ha vingut acompanyar d'un evident malestar entre la societat, que veu com l'augment de les agressions ultres sembla no tenir aturador. Precisament per això, el portaveu del secretariat nacional de la CUP, Lluc Salellas, ha emplaçat la Conselleria d'Interior a "explicar si té una línia de treball clara".

Ho ha fet en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, on s'ha lamentat que "Interior no està actuant amb la diligència amb què hauria d'actuar en aquests casos". De fet, fins i tot el president de la Generalitat, Quim Torra, ja va instar els Mossos la setmana passada a desactivar l'amenaça feixista, després que en els darrers dies els atacs feixistes hagin anat en augment i ja comencin a formar part de la vida quotidiana.

Ara bé. Tot i que Torra fes aquesta consideració, Salellas no acaba d'estar convençut del seu paper a la Presidència del Govern perquè considera que "li falta el full de ruta i exercir un lideratge més clar" perquè, de la manera que està fent ara les coses —sempre segons el seu parer—, el fet de "no haver construït el full de ruta" comporta el "nerviosisme" de la gent.

Presos i full de ruta

En aquest sentit, Salellas ha subratllat la importància de treballar contra la repressió, però també ha volgut posar de relleu, tot i que "la lluita i la defensa dels presos és una prioritat", un moviment polític "no es pot organitzar només tenint en compte els presos".

El portaveu del secretariat nacional de la CUP ha subratllat que per a ells "Puigdemont és un president legítim que es va haver d'exiliar", al mateix temps que ha volgut deixar ben clar que "el procés no s'ha acabat perquè és el camí cap a l'autodeterminació i la llibertat".

Això sí. De moment, i amb la política que està seguint el Govern, Salellas ha confessat que, si continuen així les coses, la CUP no els donarà suport als pressupostos, mentre ha enviat un missatge a l'executiu de Torra recordant-los que Sánchez "no acordarà un referèndum amb Catalunya" i, a més, els ha emplaçat a no dialogar amb el govern del PSOE "si no reconeixen que Catalunya té el dret a l'autodeterminació".