El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat aquest dijous que cal que els Mossos d'Esquadra siguin els garants de la "desactivació de l'amenaça" quan es produeix una agressió de caràcter feixista, com les darreres que s'han registrat a Barcelona als barris d'Horta i Nou Barris. En aquest sentit, el president ha assenyalat que no és acceptable que hi hagi ciutadans que visquin "atemorits". Segons Torra, cal combatre aquestes accions de la mateixa manera que cal combatre altres "xacres" de la societat com la del masclisme.

Torra ha qualificat de "preocupants" els darrers "brots de violència feixista". "No podem tolerar que hi hagi sectors de la població que visquin amb la por de ser agredits i atemorits per violents totalitaris", ha dit el president, que ha elpgiat la tasca dels Mossos per defensar la llibertat de manifestació i expressió però sempre respectant els límits. 

El president de la Generalitat ha centrat el discurs el paper que han de tenir els Mossos en una "societat complexa que canvia a un ritme trepidant". En aquest sentit, Quim Torra ha demanat a la policia de Catalunya "acompanyar la societat i servir-la i que se senti segura".

En una visita, on no s'han convidat els mitjans de comunicació, acompanyat del conseller d'Interior, Miquel Buch, el president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions al Complex Egara que els Mossos d'Esquadra tenen a Sabadell on ha pogut conèixer de primera mà les unitats del cos. Posteriorment, també s'ha desplaçat fins a Cerdanyola a la seu central dels Bombers.