L'economista Xavier Sala-i-Martin ha reaccionat  amb contundència davant la valoració que ha fet el candidat del PP a les eleccions del Parlament, Alejandro Fernández, de la confessió de Luis Bárcenas sobre el finançament irregular del partit. Fernández, en una entrevista a RAC1, ha volgut desvincular l'actual direcció del partit dels fets i ha assegurat que no el sorprenia que fes ara aquestes manifestacions, a les portes del judici per la caixa B i en plena campanya electoral. “No em sorprèn que ho hagi dit ara; que cadascú ho interpreti com vulgui, és massa casualitat”, ha assegurat.

Davant d'aquest posicionament, Sala-i-Martin ha esclatat i en una pilada li ha etzibat: "el teu partit és una organització criminal que aprofita la bandera, la Constitució i la sagrada unitat per robar milers de milions als ciutadans". L'economista acaba la seva contundent afirmació demanant al cap de llista del PP que plegui: "Si tinguessis una mica de decència, dimitiries".

Alejandro Fernández, en línia amb la direcció popular, ha insistit que Pablo Casado no té res a veure amb el finançament irregular del partit. "Jo només poso la mà al foc per la meva dona, les meves filles i la meva mare. Posar la mà al foc per algú sempre és un risc. Per Casado la poso, però insisteixo que, al final, l’has de posar per la teva família", ha declarat.

Bárcenas va confessar en un escrit adreçat a la Fiscalia Anticorrupció que, entre el 1982 i el 2009 el partit va finançar-se irregularment amb fons provinents d'empreses que rebien contractes públics d'administracions governades pel PP. Aquests fons opacs es destinaven, entre altres coses, per abonar sobresous a càrrecs de la direcció del partit. L'extresorer del PP ha decidit confessar i confirmat l'existència de la caixa B després que el PP trenqués el seu pacte d'evitar l'ingrés de la seva dona a la presó.

Les obres de l'AVE

Davant la confessió de Bárcenas i les aportacions empresarials, Sala-i-Marín es remunta a l'època que el PP estava al capdavant del govern espanyol i afirma en una altra piulada: "Vaja! Els constitucionalistes del PP van adjudicar obra pública a canvi de pessigades milionàries. Fa anys que tots ens preguntem per què es va fer l'AVE quan estava clar que no era rendible? Aquesta és la resposta". 

Imatge principal: l'economista Xavier Sala /