El seu extresorer ha signat un escrit apuntant cap a Mariano Rajoy com a coneixedor i encobridor de la corrupció sistèmica de la formació. Però, des del Partit Popular, no tenen “res a opinar” sobre la confessió que ha remès Luis Bárcenas a la Fiscalia Anticorrupció. En aquests termes s’ha expressat Javier Maroto, portaveu del PP al Senat i membre de la direcció estatal de la formació, aquesta tarda en sortir de la cambra alta espanyola. Des que s’ha fet públic el document, la resta de dirigents de Gènova estan completament desapareguts del mapa.

En una breu atenció als mitjans de comunicació, Javier Maroto ha assegurat que "la direcció nacional del Partit Popular no té res a opinar sobre un senyor que ha fet mal al partit i al conjunt de la credibilitat de la política a Espanya". I ha afegit en aquest sentit: "La nova direcció del PP, entre els quals jo mateix, hem patit el senyor Bárcenas fins al punt que ell es querellava contra nosaltres per dir-li a la cara el que pensàvem". El senador conservador ha dit que es tracta d'una "tècnica" de Bárcenas per pagar una pena de presó menor. "És l'estratègia d'un pres, i no opino sobre l'estratègia d'un pres per a sortir de la presó", ha insistit.

Preguntat sobre possibles conseqüències sobre la campanya electoral del PP a Catalunya, Maroto ho ha desvinculat completament. "El que ofereix el PP a Catalunya és que el constitucionalisme s'agrupi al voltant d'un partit que no prengui el pèl als qui creuen tant en Catalunya com en Espanya", ha afirmat.

Confessió a cinc dies del judici

Quan falten cinc dies perquè comenci el judici per la caixa B del PP, Luis Bárcenas ha trencat el pacte de silenci que tenia amb la formació i ha confessat el finançament il·legal del partit. L’extresorer del partit ha enviat un escrit a la Fiscalia Anticorrupció on expressa la seva voluntat de col·laborar amb la justícia en totes les causes obertes, dona detalls sobre la comptabilitat opaca del PP durant anys i assegura que Mariano Rajoy sabia perfectament que existia.

Això diu la carta que ha enviat a la Fiscalia Anticorrupció: "De totes aquestes actuacions, Mariano Rajoy n'era totalment coneixedor, fins al punt que, a principis del 2009, vam tenir una reunió en el seu despatx, en la qual li vaig mostrar els papers d'aquesta comptabilitat B i em va etzibar que com podia continuar conservant tota aquesta documentació comprometedora, que va acabar, personalment, destruint-la en la màquina destructora de papers, sense saber que jo guardava còpia d'aquesta documentació, gran part de la qual m'ha estat sostreta de l'estudi de la meva dona quan van entrar a robar-hi".