El conseller Josep Rull ja torna a ser a la presó de Lledoners. Després que els altres presos polítics entressin al centre penitenciari dimarts, amb l'anul·lació del tercer grau, Rull ha tornat aquest divendres a la presó després de passar per quiròfan i estar sota observació.

Desenes de persones l'esperaven aquesta tarda per reclamar la seva llibertat i mostrar el seu suport. "No em penso penedir d'haver ajudat a posar el destí dels catalans a les mans dels catalans a través de les urnes. No em puc penedir d'haver fet l'exercici democràtic, cívic i pacífic que va ser l'1-O", ha defensat Rull abans d'entrar a Lledoners.

Tweet Josep Rull Lledoners

Josep Rull (@joseprull): "Torno a entrar a la presó després de la venjativa revocació del nostre 3r grau. Gràcies per ser-hi sempre. Persistirem!"

Rull denuncia la repressió del PSOE i l'Estat espanyol

El conseller Rull ha reiterat que no renunciaran mai a les seves idees, perquè defensa que "són unes idees nobles, legítimes i pacífiques". Al mateix temps, el conseller ha denunciat la repressió de l'Estat espanyol, de la fiscalia i del PSOE per enretirar-los el tercer grau i votar a favor del suplicatori contra els europarlamentaris de Junts per Catalunya. "Només es mouen amb els paràmetres de la venjança, és l'únic que tenen", ha assegurat, tot defensant que es mantindran "dempeus".

Josep Rull Lledoners independentistas / Junts

Desenes de persones esperaven el conseller Josep Rull a la presó de Lledoners per reclamar la seva llibertat i mostrar el seu suport. / Junts

Rull ha criticat que Espanya hagi de "desactivar l'Estat de dret per reprimir" l'independentisme, i una mostra d'això, segons ell, és el suplicatori contra els eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. "Ha quedat acreditat aquesta setmana a l'Europarlament per seguir amb la venjança entorn dels nostres exiliats", ha assegurat.

Rull cita a Mandela: "Nosaltres mai no ens rendirem"

Abans d'entrar a la presó, Rull ha recordat a l'activista i polític sud-africà, Nelson Mandela, un "personatge extraordinàriament inspirador" pel conseller: "Ell deia un guanyador és un somiador que mai no s'ha rendit. I nosaltres mai no ens rendirem en el repte de deixar als nostres fills un país lliure".

Rull també ha desitjat que el jutge penitenciari que avalua el tercer grau de les preses Carme Forcadell i Dolors Bassa "es mantingui defensant la democràcia".