El d'avui ha estat un dia mogut. El Govern de la Generalitat ha sortit ja passades les dotze del migdia a traspassar a Barcelona ciutat i la seva àrea metropolitana les recomanacions que ja va fer per l'Hospitalet de Llobregat: demanar a la gent que no surti de casa i que redueixi la seva activitat social.

Unes poques hores després, qui ha sortit ha estat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha basat la seva declaració en criticar, acusar i reiterar que el Govern havia fet tard "també" a Barcelona, en referència a Lleida i la comarca del Segrià.

Ara bé, només 48 hores abans, i quan tothom es preguntava si finalment Barcelona prendria mesures davant del repunt de casos en diversos barris, va ser la mateixa Colau qui va negar que la situació fos "alarmant" i va assegurar que la ciutat que "té molt poder" no seguiria el camí de la "ciutat veïna".

La contradicció en el discurs és evident, i així ho ha destacat el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que ha adjuntat ambdues notícies en un tuit. "48 hores. En fi", ha lamentat amb resignació.

Tanmateix, Rufián no és l'únic tuitaire que s'ha fet ressò de la contradicció de l'alcaldessa. El contrast de les declaracions aviat s'ha fet viral: