Ada Colau ha acusat el Govern de la Generalitat d'arribar tard "també" a l'àrea metropolitana de Barcelona. Després que l'Executiu català hagi fet extensives les mesures de l'Hospitalet a tota l'àrea de Barcelona, l'alcaldessa de la capital catalana -que fa dos dies va descartar imitar "la ciutat veïna"- no ha dubtat a culpar el Govern de Quim Torra de la situació.

"Crec que no és una opinió sinó que és una percepció objectiva que el Govern va arribar tard a Lleida i també ha arribat tard a l'àrea metropolitana", ha acusat insistint en les seves crítiques al sistema de rastreig de la Conselleria de Salut per tal de detectar els nous casos de coronavirus

Metro coronavirus barcelona ACN

Una usuària del Metro rep una mascareta | ACN

"Fa una setmana que alertem dels problemes del sistema de rastreig de la Generalitat, igual que ho van fer alguns experts", ha retret. "Quan va sortir el focus de l'Hospitalet, vam dir que no era un problema només d'aquesta ciutat i vam insistir en el fet que calia tenir un sistema de rastreig molt més robust", ha recordat afegint que també van alertar que "hi havia dèficits de coordinació en tot el sistema".

A banda dels retrets a la Generalitat, Colau ha volgut fer gala de la reacció de l'Ajuntament i ha informat que l'òrgan de coordinació intern de la ciutat que es va crear per fer front a l'alerta sanitària ja s'ha reunit dos cops aquest divendres "per avaluar amb detall" les mesures. També ha recordat (un altre cop) l'oferiment que va fer al Govern de "40 o 50 rastrejadors".

Recomanacions i prohibicions

Colau també ha volgut diferenciar entre les recomanacions i les prohibicions i n'ha destacat les que ha cregut més importants. Així doncs, com a recomanació ha demanat "fer un esforç per reduir la nostra vida social", ja que és aquest l'àmbit en què s'estarien produint la majoria de nous casos". "Però és important que quedi clar que Barcelona no està confinada", ha advertit.

terrasses gràcia coronavirus fase 1 ens en sortirem  - Sergi Alcazar

Les trobades socials, en el punt de mira de les administracions pels nous contagis | Sergi Alcàzar

Per altra banda, Colau ha posat l'èmfasi en la prohibició de les reunions de més de 10 persones, posant com exemples cerimònies socials com els casaments i els enterraments. 

I les platges?

Tot i que les platges podrien ser un dels principals focus dels contagis, encara no s'han pres mesures al respecte. Colau ha informat, però, que aquesta tarda es reunirà amb altres alcaldes de l'àrea per trobar un consens sobre què fer en aquests espais.