L'Ajuntament no confinarà la ciutat de Barcelona, almenys, per ara. Així ho ha assegurat l'alcaldessa Ada Colau en una roda de premsa aquest dimecres després de reunir-se amb la consellera de Salut, Alba Vergés. "No s'ha plantejat en cap cas el confinament de Barcelona. La situació ens preocupa, però no és alarmant", ha justificat.

Aquestes mateixes paraules són les que ja va pronunciar aquest dilluns, en què va rebutjar equiparar la situació de la capital catalana amb la de Lleida, tot i admetre que els casos s'havien triplicat en la darrera setmana. En les últimes 24 hores, l'augment de casos a Barcelona i la seva àrea metropolitana ha estat de 599.

Tanmateix, Colau ha tornat a posar el focus en el sistema de rastreig de contactes que ha posat en marxa la Conselleria de Salut. "Hem dit a la consellera que pensem que el nombre de rastrejadors no és suficient i que el sistema té errades importants", ha informat. 

botiga barcelona coronavirus mascareta - efe

Algunes persones surten d'una botiga al centre de Barcelona / Efe

L'alcaldessa de Barcelona també ha anunciat que han ofert al departament que dirigeix Alba Vergés entre 40 i 50 rastrejadors per al sistema de seguiment, però que la Generalitat per ara "no ho veu". "En tot cas, l'oferiment segueix en peu", ha aclarit.

Mesures, per a més endavant

Preguntada sobre les mesures que es prendran a la capital catalana, Colau ha aclarit que avui no es prendran decisions, tot i que sí que s'han començat a debatre. En tot cas, ha descartat el confinament perimetral o l'autoconfinament que el Govern va recomanar per als barris de la Torrassa, Collblanc i la Florida de l'Hospitalet de Llobregat.

Tot i això, Colau sí que havia afirmat aquest matí en una entrevista a Els Matins de TV3 que les mesures a prendre es tractarien en la reunió amb Vergés i els responsables de Salut. "Hem de parlar entre tots si potser hem de fer una passa enrere per després poder seguir avançant", ha dit.

Els contagis, en trobades socials

Acompanyant a Colau hi havia la regidora de Salut de l'Ajuntament, Gemma Tarafa, que ha insistit que "la immensa majoria de contagis" s'estan produint en trobades socials entre familiars i amics. En aquest sentit, ha comentat que és normal "perquè ens relaxem", però ha instat la ciutadania a complir les mesures de seguretat.