El diputat d'Esquerra Gabriel Rufián ha criticat l'actuació dels Mossos a Poblet d'aquest matí. Coincidint amb la vista dels Reis, Felip VI i Letícia, s'han vist imatges on els Mossos deixaven passar els manifestants amb bandera espanyola i a favor de la monarquia i barraven el pas als independentistes per poder arribar a les portes del monestir.

Rufián ha manifestat que això "és una vergonya", però ha carregat les culpes a la Conselleria d'Interior, al capdavant de la qual hi ha Miquel Buch: "Per moltes vegades que passi i per molt que qui hauria de donar explicacions passi, no deixarem de dir-ho i denunciar-ho". Així doncs, reclama explicacions a Buch i conclou: "Ni els Mossos es mereixen aquesta gestió ni la conselleria aquesta omertà". L'omertà es refereix a la llei del silenci establerta dins la màfia italiana.

El conseller Buch no ha contestat al tuit de Rufián, però des d'Interior sí que han matisat l'actuació d'aquest matí amb una explicació publicada aquest migdia, abans de la crítica del diputat d'Esquerra. Aquesta conselleria destaca: "A tots els actes amb presència del rei d'Espanya, la direcció de tots els cossos policials del dispositiu correspon als responsables de seguretat de la Casa Reial. Ells han decidit qui podia passar i qui no".

La presència dels independentistes ha provocat un desplegament de dotacions d'antidisturbis dels Mossos. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat al comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, un informe complet sobre els incidents al monestir de Poblet amb motiu de la visita de Felip VI. Hi ha hagut un detingut per desordres públics i cops de porra dels Mossos contra alguns dels manifestants.