El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat al comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, un informe complet sobre els incidents al monestir de Poblet amb motiu de la visita de Felip VI. Hi ha hagut un detingut per desordres públics i cops de porra dels Mossos contra alguns dels manifestants.

 

El detingut és veí de Montblanc, de 30 anys. Se li imputen desordres públics i robatori amb violència per haver sostret una tauleta a un agent. Concretament, ha estat detingut a la TV-7002.

Segons fonts de la Presidència, el president ha parlat aquest migdia amb Sallent per conèixer tots els detalls. Així mateix, les mateixes fonts remarquen que Torra ha recordat que la policia catalana té, entre les seves funcions, garantir l'exercici de drets fonamentals com el de manifestació o el de lliure expressió.

Per la seva banda, ERC ha assegurat que "si hi ha alguna actuació que no s'ajusta això, demanarem explicacions". "Estem cansats de massa vegades veure els Mossos carregant contra els independentistes que es manifesten", ha assegurat la secretària adjunta dels republicans, Marta Vilalta.

Denúncia a l'emèrit?

Un dia abans que Felip VI visités Catalunya, el president Torra va revelar que estava estudiant denunciar el seu pare, el rei emèrit Joan Carles I, per corrupció. En un comunicat, Torra va subratllar que "la corrupció s’ha de perseguir amb independència de qui hi participi" i va recordar que tothom és igual davant la llei. 

Malgrat les dificultats d’una denúncia d’aquestes característiques, el president va afirmar que "no es pot mirar cap a una altra banda davant de fets tan greus dels quals presumptament serien responsables no només el rei emèrit, sinó un grup rellevant de persones que no compten amb inviolabilitat".