Segueix la roda. El Parlament aprova iniciatives relacionades amb el dret a decidir i la reprovació de la monarquia, la Moncloa les impugna, el Tribunal Constitucional les suspèn i el president de la cambra reacciona. Roger Torrent ha criticat la decisió de l'alt tribunal d'anul·lar diversos apartats de dues resolucions aprovades fa mesos que reiteraven el dret a l'autodeterminació, l'objectiu de la independència i la reprovació de Felip VI. "Menys censura i més 'Sit and Talk'", ha exigit el president en una piulada al seu compte de Twitter. 

En la mateixa entrada, Torrent avisa el TC -i de passada a Moncloa- que "el conflicte polític entre Catalunya i l'Estat no es resoldrà anul·lant resolucions parlamentàries" i que "els tribunals no faran desaparèixer la voluntat dels catalans de decidir lliurement el seu futur". 

En paral·lel a la suspensió, els magistrats adverteixen Torrent i la resta de membres de la Mesa, així com també al president de la Generalitat i als integrants del Govern que s'han d'abstenir de fer "qualsevol actuació encaminada a donar compliment" a aquestes resolucions i que han "d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa, jurídica o material, que directa o indirectament suposi ignorar o eludir la nul·litat dels apartats i incisos" dels textos. A la vegada els avisa de les "eventuals responsabilitats, inclosa la penal, en què poden incórrer en cas d'incompliment del que ha ordenat aquest tribunal". 

L'anunci del TC arriba el mateix dia que han patit una important sotregada les negociacions entre el PSOE i ERC per una taula de diàleg entre governs que permeti als republicans facilitar la investidura de Pedro Sánchez. Els de Junqueras s'han indignat per les paraules d'un dels integrants de l'equip negociador dels socialistes, José Luis Ábalos, en les quals donava per fet que ERC ha renunciat a la via unilateral