El president del Parlament, Roger Torrent, ha manifestat que el que hauria de preocupar la Junta Electoral Central (JEC) és el fet de tenir "presos polítics que no poden fer campanya en igualtat de condicions" i no pas la polèmica sobre els llaços grocs.

"El problema no són els llaços sinó que l'Estat tingui en ple segle XXI presos polític per haver organitzat un referèndum", ha valorat sortint de la presó d'Alcalá-Meco, on ha visitat Carme Forcadell i Dolors Bassa. Torrent ha posat l'accent en el fet que alguns dels presos són candidats a les pròximes eleccions i denuncia que no tenen "igualtat de condicions". "Això és el que hauria de preocupar la junta, i no els llaços", ha manifestat.

La JEC va donar ahir fins a les 15 hores d'aquest divendres al conseller d'Interior, Miquel Buch, perquè enviï els Mossos d'Esquadra a retirar llaços i pancartes dels edificis de la Generalitat, i l’ha advertit de possibles responsabilitats penals si no retira l'ordre. El president Quim Torra ha retirat les pancartes a dos quarts d'una del migdia i ha anunciat una querella per prevaricació contra la Junta Electoral.

Un "mur democràtic" contra l'extrema dreta

La consellera Dolors Bassa i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell han fet una crida als catalans perquè vagin a votar el 28 d'abril per aixecar un "mur democràtic" que aturi la pujada de l'extrema dreta. A parer de totes dues, l'extrema dreta posa "en risc" drets i llibertats i, especialment, la lluita feminista.

Segons Torrent també li han traslladat que senten "indefensió" al judici al Suprem perquè hi ha testimonis que "menteixen manifestament" i que no es pot fer aflorar la contradicció perquè el tribunal no permet exhibir vídeos (es veuran tots a la fase documental).

Torrent ha traslladat la crida de Forcadell i Bassa a la població perquè vagi en massa a les urnes el 28 d'abril a les eleccions generals espanyoles. "Creuen que és la millor manera d'ajudar-les i donar-les suport en la seva lluita des de la presó i des del Tribunal Suprem", ha manifestat a les portes d'Alcalá-Meco. "Volen que tothom vagi a votar i es mobilitzi per fer un front democràtic a l'extrema dreta", ha demanat.