La ministra de Defensa, Margarita Robles, senyala "la transparència" com la gran bandera del regnat de Felip VI. En una entrevista a Europa Press, subratlla que això va quedar palès en el darrer discurs del Rei la Nit de Nadal. Malgrat que, òbviament no pot citar cap exemple d'alguna declaració on aquest valor es posés de relleu, està convençuda que és el punt més fort del Borbó.

De fet, Robles compara Felip VI amb els "valors ètics i morals" de la resta de monarquies actuals europees i tanca files amb les diferències que poden existir en l'actual govern de coalició entre PSOE i Podemos: "La posició del govern d'Espanya és molt clara, el suport a la monarquia parlamentària representada per Felip VI". No sembla necessari reforçar el discurs des de la banda socialista, ja que la formació lila cada vegada està canviant més el seu parer.

Aquesta setmana passada, el vicepresident Pablo Iglesias, va subratllar que Felip VI "és enormement educat" i fins i tot va parlar encara de la "presumpció d'innocència" del rei emèrit Joan Carles I en tota la trama corrupta que l'ha portat a marxar a Abu Dhabi i que el seu propi fill, Felip VI, li retirés les retribucions.

Per tot plegat, i tornant a les darreres declaracions de Robles, assegura que les relacions entre Pedro Sánchez i Felip VI són "magnífiques" i ara la monarquia i el govern tenen "un objectiu comú", que és "fer d'Espanya un país més gran" i superar la crisi sanitària i econòmica generada per el coronavirus. Novament, sense especificar el com.

També lloa l'exèrcit

En una entrevista marcada per les felicitacions i agraïments a institucions qüstionades per la opinió pública més que mai, la ministra de Defensa també ha lloat l'exèrcit. Malgrat que els xats feixistes i els insults contra nacionalistes catalans o bascos s'ha estès a representants actuals d'aquest col·lectiu, Robles tanca files: "Les Forces Armades espanyoles són modernes, democràtiques i es mouen plenament dins de la Constitució".

Per això, considera que les actituds feixistes o antidemocràtiques es redueixien a un "insignificant" grup de militars retirats i actuacions "mínimes i puntuals" dins els efectius en actiu, que són sancionats en funció del règim militar. Robles avisa que no accepta que es facin generalitzacions respecte al compromís constitucional de les Forces Armades basant-se en casos "puntuals" que "no representen" la institució.