El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha aprofitat el ple sobre Catalunya que ha tingut lloc aquest dimecres al Congrés dels Diputats per atacar al PSOE, a qui ha acusat de "claudicar" davant els independentistes. Segons Rivera, el Consell de Ministres s'hauria de poder celebrar a qualsevol lloc d'Espanya i ha avisat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que haver d'enviar policies espanyols és "claudicar". 

En aquest sentit, el líder de Ciutadans ha defensat que cal aplicar un nou 155 i que no s'ha de donar "més competències als que van donar un cop d'estat". En aquest punt, també s'ha referit als presos polítics i els ha comparat amb el cop d'Estat del 23-F i Antonio Tejero. "S'imagina que algú demanés l'indult per Tejero?", ha preguntat.

Durant el seu discurs, Rivera també ha criticat al PP i l'ha acusat d'haver comés un "error històric" en aixecar el 155 de Catalunya el mes de març passat quan es va produir la investidura de Quim Torra com a president. "El 155 és llibertat, igualtat, democràcia, seguretat i Constitució", ha defensat.

Rivera també ha pujat al carro de vendre que Catalunya viu una situació de caos, després que Casado hagi assegurat que hi ha veïns que no poden ni compartir ascensor, i ha assegurat que els catalans han de partir cada matí per saber si l'Ap-7 estarà tallada, si hauran tallat les vies de l'AVE a Girona o si "et punxaran les rodes del cotxe o et pintaran el portal". "Això és el que patim els constitucionalistes", ha assegurat.

Davant de tots aquests fets, Rivera ha assegurat que calen unes noves eleccions a Espanya i ha reptat al president Pedro Sánchez a guanyar-les. "Anem a les urnes i que guanyi el millor", li ha etzibat. "Els espanyols volen eleccions", ha defensat, després dels resultats d'Andalusia que Rivera considera que deslegitimen al PSOE per seguir governant amb el suport dels independentistes.