El president del PP, Pablo Casado, ha venut aquest dimecres des de la tribuna del Congrés una Catalunya que viu dividida i en el caos. "Torra volia balcanitzar Espanya, però l'únic que ha aconseguit és ulsteritzar Catalunya", ha assegurat el líder popular, que ha afegit que "hi ha veïns que no agafen l'ascensor amb d'altres" i que "hi ha familiars que no quedaran per sopar la nit de Nadal". 

Ho ha fet després de la compareixença de Pedro Sánchez per analitzar la situació a Catalunya, a qui ha acusat de no actuar davant el procés independentista i li ha tornat a demanar que apliqui el 155 i que intervingui Hisenda, ensenyament i els Mossos d'Esquadra. 

En un discurs molt pujat de to, Casado també ha assegurat que la presó de Lledoners, on hi ha set dels presos polítics, s'ha convertit en "la catedral dels golpistes" i ha acusat el president Quim Torra d'apel·lar "a una guerra civil".

Per tot això, Casado ha insistit amb el 155 i ha retret a Sánchez que no hagi actuat ja després que "peguin a policies que es manifesten, que llencin fems a les portes d'un jutjat o que llencin pintura groga al portal d'un jutge o que li facin un escarni". "Li sembla poc?", li ha preguntat, afegint encara dues situacions més com "que al president del PP li rebentin les rodes del cotxe i li pintin esvàstiques" o que a l'expresident del partit "li marquin la casa amb llaços grocs, com feien els nazis als anys 30". 

En aquest sentit, Casado ha preguntat al president del govern espanyol què més ha de passar a Catalunya perquè actuï i ha assegurat que si no ho fa és perquè "depenen dels vots dels independentistes per subsistir". Finalment, Casado també ha fet burla de la vaga de fam dels presos i s'hi ha referit com a dieta proteica.

En el torn de rèplica, Casado ha demanat a Sánchez que "tingui dignitat" i convoqui eleccions. "Posi ordre a Catalunya i sinó, convoqui eleccions i ja ho farem nosaltres", ha defensat.