L'exdirigent de Ciutadans Albert Rivera ha deixat tirats els seus excompanys de partit. Cs l'havia convidat a la seva convenció política, que se celebrarà d'aquí a dues setmanes, però Rivera ha preferit mantenir-se'n al marge.

Segons explica El Confidencial, la invitació se li va fer arribar a través de diferents dirigents de l'actual cúpula, que li van especificar que la seva participació a la convenció podia ser en el format que ell preferís, deixant clar que els semblava una bona idea que hi fos present d'alguna manera. L'esmentat mitjà ha pogut confirmar que Rivera no hi participarà de cap manera ni hi anirà de forma presencial els dies 17 i 18 de juliol.

Ciutadans treu ferro a l'assumpte dient que és "coherent" que Rivera no vulgui participar-hi, ja que va decidir deixar la política i ara prefereix ser "neutral" i centrar-se en el seu despatx d'advocats.

A prop del PP

Després que aquest dilluns se sabés que Pablo Casado veu en l'expresident de Ciutadans un assessor de confiança, el diari La Razón explicava dimarts que Rivera serà un dels ponents de la Convenció Nacional que celebrarà el PP els pròxims 2 i 3 d'octubre a València. A la convenció de Ciutadans no, però Rivera participa encantat a la dels populars.

L'exlíder taronja figura a la llista de convidats, en la qual també apareixen José María Aznar i Mariano Rajoy com a expresidents del PP i del govern espanyol, però fins i tot Albert Rivera podria tenir un paper més destacat que ells. En aquesta convenció està previst que aquest últim hi faci una intervenció. Des de Gènova justifiquen que volen donar un caràcter de "fòrum obert a la societat civil" en aquesta pròxima trobada a escala nacional dels populars i és en aquest context que emmarquen la ponència de Rivera.

De fet, la relació entre Casado i Rivera és "tan bona" que, segons explicava El Independiente, la cúpula del PP va sondejar els seus quadres territorials per veure si acceptarien la incorporació d'Albert Rivera com a número dos a la llista del Congrés dels Diputats per Madrid.

Malgrat el seu canvi de rumb polític, l'actual líder de Cs, Inés Arrimadas, sembla que no està gaire preocupada pels moviments de Rivera. La presidenta de Cs diu que confia en la paraula del que va ser el seu antecessor en el partit, Albert Rivera, quan va anunciar el novembre del 2019 que abandonava la política i la vida pública per centrar la seva activitat al sector privat.

"Tothom va escoltar Albert Rivera quan va dimitir i va dir que els seus anys en política eren suficients i que se n'anava al sector privat, i jo confio en la paraula d'Albert Rivera, com van veure tots els espanyols", va dir Arrimadas aquest dilluns, sense voler entrar en més valoracions.

 

Foto principal: Pablo Casado i Albert Rivera al Congrés / GTRES