El fitxatge d'Albert Rivera pel Partit Popular és cada dia més a prop de ser una realitat. Després que aquest dilluns es conegués que Pablo Casado veu en l'expresident de Ciutadans un assessor de confiança, el diari La Razón explica aquest dimarts que Rivera serà un dels ponents de la Convenció Nacional que celebrarà el PP els propers 2 i 3 d'octubre a València.

L'exlíder taronja figura a la llista de convidats, en la que també hi apareixen José María Aznar i Mariano Rajoy en tant que expresidents del PP i del govern espanyol, però fins i tot Albert Rivera podria tenir un paper més destacat que ells. En aquesta Convenció, està previst que aquest últim faci una intervenció. Des de Gènova justifiquen que volen donar un caràcter de "fòrum obert a la societat civil" en aquesta propera trobada a escala nacional dels populars i és en aquest context en el qual emmarquen la ponència de Rivera.

La relació entre el PP i Albert Rivera

L'expresident de Ciutadans s'ha convertit en una mena de consultor polític per a Pablo Casado, actual líder del PP. Després de retirar-se de la política, Albert Rivera va convertir-se en el màxim responsable d'un bufet d'advocats. Precisament, el Partit Popular ha contractat els serveis d'aquest bufet en algunes ocasions per preparar recursos d'inconstitucionalitat que el partit conservador ha presentat al Tribunal Constitucional. Un exemple va ser el que van formular contra la llei catalana dels lloguers.

A més, s'atribueix a Rivera la gestió d'alguns fitxatges d'ex-alts càrrecs de Ciutadans pel PP, com el cas de Toni Cantó o Fran Hervías, tots dos de màxima confiança de l'expresident taronja.

De fet, la relació entre Casado i Rivera és "tan bona" que, segons explicava El Independiente, la cúpula del PP va sondejar als seus quadres territorials per veure si acceptarien la incorporació d'Albert Rivera com a número dos a la llista del Congrés dels Diputats per Madrid.

Aquest acostament al PP contrasta amb l'allunyament del partit que va fundar, Ciutadans. La formació que ara encapçala Inés Arrimadas també preveu celebrar una convenció política el 17 i 18 de juliol. Des del partit taronja, s'ha intentat que el seu primer president assisteixi a aquesta reunió i que fes alguna intervenció, però en aquest cas tot indica que Rivera ha al·legat problemes d'agenda.

Arrimadas: "Confio en la paraula d'Albert Rivera"

Inés Arrimadas ha hagut de fer front a totes les informacions que assenyalen l'apropament de Rivera al PP i l'actual presidenta de Cs s'ha limitat a expressar que "confia" en la paraula d'Albert Rivera després de recordar el discurs de l'exlíder de Ciutadans en què va anunciar la seva dimissió: "Tothom va escoltar les seves paraules dient que els seus anys en la política eren suficients i que se n'anava al sector privat".

 

Imatge principal: Albert Rivera, en una foto d'arxiu al Congrés dels Diputats. ACN.