El president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla (Partit Regionalista de Cantàbria), s'ha mostrat contrari a la decisió del president del govern espanyol, Pedro Sánchez,  de concedir els indults als presos independentistes i ha assegurat que "el malson català" no desapareixerà. 

Així ho ha expressat en el programa de La Sexta Noche, on ha carregat contra el president utilitzant com a justificació que "si els indults fossin perquè desaparegués el malson català, jo ho entendria, però no desapareixerà". 

Sánchez, "en un bucle diabòlic"

"És un error pensar que amb això els contentes. Per a què? Per a seguir governant amb ells? Està en un bucle diabòlic Pedro per les concessions", ha continuat.

Revilla, que fa uns dies opinava que concedir l'indult seria un "lleig als tribunals" atès que "cal respectar les decisions judicials", també ha declarat que "si Sánchez segueix amb aquestes aliances, acabarà la legislatura perquè té pressupostos que es poden prorrogar, els fons europeus no estan lligats al fet que hi hagi votacions al Parlament d'Espanya, i ho perllongarà".

 

ENTREVISTA REVILLA CONTRA LOS INDULTOS LA SEXTA

Revilla a l'entrevista a La Sexta Noche / La Sexta

Vaticina la victòria del PP

És més, el president cantàbric ha vaticinat una patacada electoral del PSOE: "Si hi ha ara una convocatòria electoral, la perd". Segons ell, aquesta postura perjudicarà greument Sánchez, per la qual cosa hi haurà un "canvi de cicle" que donarà la victòria al PP, de manera que l'èxit d'Isabel Díaz Ayuso als comicis de la Comunitat de Madrid es traslladarien a l'executiu central espanyol.

 "Tot i que vindrà un rellançament econòmic important,  vindrà un rebot i hi haurà un canvi polític", ha sentenciat.

 

Revilla al programa La Sexta Noche / La Sexta

 

En contra dels indults "per raons polítiques"

Aquest discurs segueix la mateixa línia que l'expressat a principis d'aquesta mateixa setmana, quan va dir que "sempre he estat en contra dels indults tret que estiguin justificats en alguns casos molt especials, però no per raons polítiques".

Així, Revilla va subratllar la seva oposició a què els governs -en aquest cas l'Executiu espanyol- "interfereixin" en la divisió de poders, encara que ha reconegut que "es pot fer".

 

Imatge principal, Miguel Ángel Revilla al programa La Sexta Noche / La Sexta