El president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla (Partit Regionalista de Cantàbria), opina que concedir l'indult als presos polítics seria un "lleig als tribunals", ja que defensa que "cal respectar les decisions judicials".

"Sempre he estat en contra dels indults tret que estiguin justificats en alguns casos molt especials, però no per raons polítiques", ha sentenciat Revilla en declaracions a Europa Press, oposant-se a què els governs -en aquest cas l'Executiu espanyol- "interfereixin" en la divisió de poders, encara que ha reconegut que "es pot fer".

I és que segons El País tot sembla indicar que la Moncloa està decidida a concedir els indults -tant el sector socialista com el d'Unidas Podemos ho veuen bé- durant l'estiu, un cop passades les primàries del PSOE a Andalusia.

En aquesta mateixa línia s'ha expressat el secretari general del PP, Teodoro García Egea, que ha reiterat que els populars "aniran fins al Tribunal Suprem i fins a les últimes conseqüències perquè no es produeixin". Des del PP acudiran als tribunals si es concedeixen "en contra del criteri de la fiscalia o del tribunal sentenciador".

Crítiques a Aragonès

I preguntat per la presa de possessió aquest dilluns de Pere Aragonès com a president de la Generalitat, després d'haver estat investit divendres al Parlament amb els vots d'ERC, JxCat i la CUP, el cap de l'Executiu càntabre ha manifestat que "per a res" aportarà estabilitat a Catalunya.

"És una història que continuarà", ha considerat Revilla, que creu que els independentistes continuaran plantejant "una cosa impossible" com és "alterar les normes" recollides a la Constitució. "Continuen creant el conflicte permanent, o sigui que és mes del mateix, una continuïtat i gairebé diria que fins i tot de reforçada", ha sentenciat.

D'aquesta manera, el president de Cantàbria "dubta" que hi hagi estabilitat a Catalunya "pel mal ambienti dels que componen la coalició", perquè "les coalicions han de ser lògiques i allà hi ha un enfrontament per veure qui ocupa l'espai mes independentista", ha dit Revilla, que no augura "tampoc gaire estabilitat interna en aquest Govern".

El president càntabre ha fet aquestes declaracions aquest dilluns durant la celebració de la Verge del Mar, patrona de Santander, que s'ha vist condicionada per segon any consecutiu per les restriccions de la pandèmia.

 

Imatge principal: el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla / Foto: Efe