El portaveu adjunt del grup del PSC-Units al Parlament, Ferran Pedret, ha afirmat aquest divendres que la seva formació "respecta absolutament" les decisions judicials després que el Tribunal Suprem hagi revocat el tercer grau concedit per la Generalitat als presos polítics.

En una roda de premsa des del Parlament, Pedret ha assegurat que, en tot cas, esperen que aquesta decisió s'hagi pres "respectant la legalitat pel que fa a les lleis penitenciàries". Després d'aquesta decisió del Suprem, els presos independentistes tampoc podran gaudir del règim flexible que els permetia l'article 100.2 del reglament penitenciari per no estar connectat amb la reinserció.

"Nosaltres respectem absolutament les decisions judicials, tant quan en el seu cas van ser per concedir aquest tipus de permisos i autoritzacions de sortida, com ara que s'han pres en un altre sentit", ha indicat el portaveu adjunt del PSC-Units.

Aquesta revocació ha arribat un dia després que partits com ERC i el PDeCAT haguessin aprovat els pressupostos espanyols al Congrés dels Diputats. De fet, el PSOE va arribar a qualificar els vots de les formacions independentistes de "valents i patriotes".

Afectarà la relació d'ERC i el PSOE?

El ministre de Transports, José Luís Ábalos, també ha mostrat respecte per la decisió judicial i ha afegit la següent reflexió: "És el que hi ha". També ha assegurat que aquesta revocació "no afectarà" la relació del govern espanyol amb ERC. 

"El tribunal és el tribunal, el govern és el govern i el PSOE és el PSOE. No té res a veure. "Nosaltres ho farem tot amb escrupolós respecte a la llei, a nosaltres no se'ns haurà sentit dir una cosa quan ens agrada una sentència i quan no ens agrada, una altra", ha asseverat.

 

Imatge principal: El portaveu adjunt del PSC, Ferran Pedret, en la roda de premsa d'avui al Parlament / ACN