Unidas Podemos recula i no signarà la querella contra la presidenta del Congrés, Meritxell Batet. El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha assegurat que la querella contra Batet, en la que s'acusa de prevaricació a la presidenta per retirar l'escó al diputat de Podemos Alberto Rodríguez, és una acció legal de l'afectat "a títol personal".

Canvi de rumb 

Garzón amb les seves paraules ha canviat el rumb de l'estratègia del partit. D'un cop de volant ha contradit el comunicat que ahir va publicar el seu partit anunciant que emprenien accions legals contra Batet. El ministre de Consum ara assegura que es tracta "d'una acció jurídica a títol personal per part d'algú que està indignat" amb aquest procediment que "no hauria d'haver-se produït".

Amb aquestes paraules, Garzón desmarca Unidas Podemos de l'ofensiva judicial contra la presidenta del Congrés, tot i que ahir la formació va anunciar aquesta iniciativa pels seus canals oficials. Podemos va recriminar a Batet d'haver cedit a la "pressió" del Tribunal Suprem i de "l'extrema dreta" i per decidir cessar a Rodríguez de manera "unilateral", contra el criteri dels lletrats de la Cambra i de la Mesa del Congrés.

Tensió entre socis

Per tot això, Garzón entén que l'afectat hagi emprès accions legals, ja que "en desviar-se d'aquesta línia, s'estava produint un error polític".

El ministre ha reconegut que es va assabentar de la querella "com tothom" i li ha tret ferro a què aquest assumpte afecti la coalició PSOE-Podemos. "Tenim moments de tensió com en tota coalició amb diversos espais polítics, però crec que això no afecta el llarg recorregut de la coalició progressista per posar en marxa mesures que milloren la vida de famílies treballadores", ha conclòs.

Nogueras contra el cinisme de Podemos

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, ha picat el crostó a Podemos, que ara critica la retirada de l'acta de diputat a Alberto Rodríguez per ordre judicial: "Miràveu cap a un altre cantó".

Nogueras critica la doble vara de mesurar d'Unidas Podemos amb les actuacions de la justícia espanyola. La portaveu de Junts pregunta que per què Podemos no va criticar quan també van retirar-li l'acte de diputat a Francesc Homs o als diputats independentistes membres del Govern represaliats per la convocatòria del referèndum de l'1-O.

La diputada creu que "miraven cap a un altre cantó" per afeblir el moviment independentista. Nogueras ho ha dit a Granollers (Vallès Oriental), on ha participat en el primer acte de precampanya de les eleccions municipals de 2023 que la formació té previst estendre arreu del país, i on també ha reiterat la necessitat que els diputats independentistes facin un front comú per negociar els Pressupostos Generals de l'Estat.

Imatge principal: Alberto Rodríguez de Podemos - Europa Press