La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, ha picat el crostó a Podemos, que ara critica la retirada de l'acta de diputat a Alberto Rodríguez per ordre judicial: "Miràveu cap a un altre cantó".

Nogueras critica la doble vara de mesurar d'Unidas Podemos amb les actuacions de la justícia espanyola. La portaveu de Junts pregunta que per què Podemos no va criticar quan també van retirar-li l'acte de diputat a Francesc Homs o als diputats independentistes membres del Govern represaliats per la convocatòria del referèndum de l'1-O.

La diputada creu que "miraven cap a un altre cantó" per afeblir el moviment independentista. Nogueras ho ha dit a Granollers (Vallès Oriental), on ha participat en el primer acte de precampanya de les eleccions municipals de 2023 que la formació té previst estendre arreu del país, i on també ha reiterat la necessitat que els diputats independentistes facin un front comú per negociar els Pressupostos Generals de l'Estat.

acte granollers JuntsL'acte de Junts a Granollers

Junts dona suport al diputat de Podemos

Nogueras s'ha pronunciat després que Podem hagi anunciat una querella per prevaricació contra la presidenta del Congrés dels Diputats, la socialista Meritxell Batet, després de la retirada de l'acta de diputat a Alberto Rodríguez, seguint un mandat judicial. "És víctima d'uns informes falsos i de la prevaricació de la cúpula judicial espanyola", ha avançat Nogueras.

"On eren tots els membres de Podem quan al 2017 el jutge Marchena va fer fora Francesc Homs, o quan es va retirar l'acta de diputat a Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sánchez?", s'ha interrogat la diputada. "On eren quan van empresonar el Govern de Catalunya, i van fer que el president legítim de la Generalitat, Carles Puigdemont, faci quatre anys que és a l'exili batallant contra aquesta justícia a la qual ara tots estan plorant?", ha seguit.

"Eren mirant cap a un altre costat", s'ha respost Nogueras, tot considerant que estaven, així, "col·laborant" amb la gent que pretenia anestesiar l'independentisme.

Rull es queixa del cinisme de Podemos

L'exconseller Josep Rull també s'ha mostrat disconforme amb l'actitud de la formació lila. En aquest sentit s'ha queixat que Batet no va ser tan benvolent amb ell i que "Batet va fulminar-nos com a diputats independentistes al Congrés”.

Rull argumenta que se'l va cessar per ser independentista i que ara amb el diputat Alberto Rodríguez, Batet tracta de "protegir-lo", tot i que el Suprem és "incasiable".

Imatge principal de Míriam Nogueras ACN