No és habitual que un president de govern es posicioni a favor d'un sol equip de futbol de la lliga, sinó que, com la Monarquia, si és el cap de l'executiu de tota la ciutadania espanyola, hauria d'alegrar-se per les victòries de tots els equips o, almenys, fer-ho veure de cara al públic.

Però Mariano Rajoy mai s'ha tallat en aquesta qüestió i ara ho ha tornat a demostrar. Mentre que la setmana passada va felicitar el Reial Madrid pel seu triomf contra el PSG i el posterior passi a quarts de final de la Champions League, però ni dimecres va felicitar el Sevilla per haver eliminat el Manchester United aconseguint una classificació històrica, ni tampoc el Barça per haver passat a quarts deixant el Chelsea enrere.

"Els pronòstics no han pogut amb nosaltres", va escriure a Twitter la setmana passada després de la victòria dels de Zidanek, i va afegir que "seguim" i "hala Madrid".

Però ni avui, ni ahir, ni abans d'ahir es va poder trobar cap missatge fent al·lusió als altres dos equips de la lliga espanyola. Rajoy no s'amaga, ni dissimula, ni prova de quedar bé amb tota la ciutadania del país que governa, ni amb els seus representants futbolístics.

De fet, fins i tot, en una ocasió l'abril del 2016, i en plena roda de premsa després de la tercera ronda de contactes amb el Rei per provar de formar govern —no ho va aconseguir— va deixar els periodistes amb la paraula a la boca perquè, en mirar el rellotge, va veure que el partit del Reial Madrid estava a punt de començar i va marxar amb presses de la roda de premsa sense amagar que la seva intenció era anar a veure com jugava el seu equip. "Vinga, que a tres quarts comença el futbol", va dir als periodistes. I, dit i fet. Va marxar sense donar cap més explicació.