El Tribunal General de la Unió Europea ha llançat aquest matí un important avís al jutge Llarena, insistint que les euroordres contra el president Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí estan suspeses. Amb aquest argument, el vicepresident del TGUE ha desestimat de nou la petició dels polítics independentistes exiliats que se suspengui l'aixecament de la seva immunitat. Els tres eurodiputats van sol·licitar aquesta mesura després de la detenció de Puigdemont a l'Alguer el passat 23 de setembre. Com sempre, una de les primeres a reaccionar ha estat Pilar Rahola. L'analista ho ha fet des del seu popular canal de Youtube, Paraula de Rahola, on ha celebrat la decisió del TGUE. 

Rahola ha trobat les paraules justes per definir exactament el que ha passat: "Llarena i els poders espanyols han rebut una sonora bufetada amb la mà oberta a la cara". Així de contundent s'ha mostrat en un vídeo reacció pocs minuts després que es conegués la decisió del TGUE, que ha definit com a "rotunda i clara". No hi ha dubte, "les euroordres no poden ser emeses, estan suspeses, i els diputats mantenen la immunitat".  

"Radicalment suspeses"

Segons ha volgut destacar Pilar Rahola, de la sentència se'n deriven tres fets principals. El primer és clar: "El senyor Llarena sabia que no podia emetre més euroordres i, per tant, estava incomplint el que ja havia dit prèviament Luxemburg". Anant més enllà, l'escriptora celebra, en segon lloc, que "qualsevol euroordre que emeti Llarena no la podrà admetre cap país de la Unió Europea". Això és així perquè, insisteix Rahola, les euroordres estan "radicalment suspeses". 

El tercer punt que l'analista destaca és aquesta "bufetada" que han rebut Llarena i els poders espanyols, convertint-los en els protagonistes d'una "nova vergonya europea, un nou escàndol". Així, Espanya ha estat "novament derrotada per l'exili", en una nova victòria de la "raó democràtica davant de la raó de la força". 

"Espanya ha tornat a perdre" 

Tots ens preguntem que passarà després d'aquesta decisió del TGUE i Rahola sospita que "faran veure que no passa res i faran veure que això és menor". Però... no és així, ni de bon tros, ja que com destaca la popular periodista "això ha passat" i l'exili i Catalunya han "tornat a guanyar" mentre que Espanya "ha tornat a perdre". 

Amb tot, però, tot i que molta gent es demana si ara el president Puigdemont podrà tornar a Catalunya amb Toni Comín i Clara Ponsatí, Rahola ha recordat als seus seguidors que "és difícil" que ho facin, ja que "encara no tenim la resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea" i cal tenir sempre ben present que "Espanya pot fer barbaritats". Amb tot, Rahola s'ha mostrat optimista i creu que aviat arribaran notícies d'aquest Tribunal, i "quan hi siguin, passaran coses". 

Rahola ha acabat el seu vídeo amb un missatge clar: "Alçats". I ha recordat que aquest és, un cop més, "un altre èxit català".