La policia italiana manté retingut el president Carles Puigdemont, segons ha pogut saber ElNacional.cat. Puigdemont estava aquest divendres i fins diumenge a l'aplec internacional Adifolk que se celebra a l'Alguer.

El líder independentista ha viatjat a l'Alguer procedent de Brussel·les i tan bon punt ha baixat de l'avió l'esperava un grup nombrós d'agents de la policia fronterera italiana, segons fonts de la seva defensa. 

Aquest divendres, a disposició judicial

El president serà aquesta nit a la comissaria i demà passarà a disposició dels jutges de la Cort d'Apel·lació de Sàsser, a qui correspon la competència sobre la seva posada en llibertat o l'extradició. Així s'ha fet saber a través d'una nota de la seva oficina d'expresident i amb una piulada del director de l'oficina, Josep Alay.

Captura de Pantalla 2021 09 23 a les 23.20.05

La decisió de les autoritats italianes de retenir-lo s'ha adoptat en base a la mateixa euroordre que Espanya va assegurar al Tribunal General de la UE que estava suspesa.

El TGUE havia retornat al president la seva immunitat com a eurodiputat després que el Parlament Europeu el passat mes de març havia aprovat el suplicatori demanat pel jutge instructor Pablo Llarena. Això no obstant, el Tribunal va tornar a aixecar-li la immunitat davant del convenciment que no hi havia risc de detenció atès que el jutge Llarena va assegurar que les euroordres contra ell estaven suspeses.

Reunió a l'Alguer

Puigdemont viatjava en el moment de ser interceptat per la policia amb el senador Jami Matamala. Matalama també l'acompanyava quan va ser detingut a Alemanya el març del 2018.

A més d'assistir a l'Adifolk, Puigdemont tenia previst reunir-se amb el president de la regió autònoma de Sardenya i amb el síndic de l'Alguer.

El president, que viu exiliat a Waterloo des de novembre del 2017, va viatjar la passada setmana a París on es va reunir amb diputats i senadors francesos a l'Assemblea Nacional.

Des de Junts Lliures per Europa s'ha informat el president del Parlament Europeu, David Sassoli, de la situació del president.

 

Seguirà ampliació