El president de la Generalitat, Quim Torra, el president del Parlament, Roger Torrent, el vicepresident, Pere Aragonès, i els consellers del seu govern assistiran a la concentració que han organitzat per a aquest dijous l'ANC i Òmnium Cultural per reivindicar el primer aniversari de la protesta davant de la Conselleria d'Economia que va portar a la presó Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

L'acte s'ha convocat a les 19.30 hores en la confluència de la Gran Via amb rambla Catalunya amb el lema "Hi vam ser i hi tornarem a ser. No ens aturarem!", un acte que tindrà un "protagonisme dominant" per als dos líders sobiranistes, encara a la presó. Només el conseller d'Interior, Miquel Buch, no hi assistirà perquè estarà controlant el dispositiu de seguretat al centre d'operacions.

El lloc elegit és a tocar d'on es troba la Conselleria d'Economia, on el 20 de setembre del 2017 es va convocar una concentració de protesta per les detencions d'alts càrrecs de la Generalitat vinculats a l'1-O, mentre a l'interior s'estava produint un escorcoll de la Guàrdia Civil. 

Torra, Aragonès i els consellers volen recordar i criticar el que va passar aquella jornada al Departament d'Economia, i igualment els mètodes que des de l'Estat es van fer servir per intentar aturar la preparació i celebració de l'1-O.

Des de l'entorn del president de la Generalitat asseguren que Torra creu que aquest ha de ser un dia per recordar la "valentia, el coratge i el lideratge pacífic i democràtic dels Jordis". "El 20-S va ser una agressió contra la democràcia i les institucions catalanes", asseguren les mateixes fonts.