L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha mostrat molesta amb l'oposició de Junts a l'Ajuntament: són els culpables del "boicot" que rep de la ciutadania. Unes acusacions que no han agradat al líder del partit, Carles Puigdemont, que ha fet servir les xarxes socials per respondre a la batllessa.

Concretament, el president l'hi ha tornat a Colau i l'ha acusat de "fer entrar la ciutat en una deriva decadent". De fet, aquest dijous hem conegut com l'urbanisme tàctic s'ha convertit en un escenari de botellons, o com la pregonera de la Mercè 2021 ha assegurat que l'alcaldessa és "poc popular als barris". 

TUIT Carles Puigdemont Junts Ada Colau

La resposta de Puigdemont no ha acabat aquí. Ha recordat que aquesta deriva decadent no és cosa només de Colau, sinó també culpa de "certa casta conservadora" que ha donat suport a l'alcaldessa de la ciutat. Qui és aquesta casta conservadora? No ho especifica, però només cal tenir al cap que per mantenir-se al capdavant del govern municipal, Colau va acceptar els vots de Manuel Valls, prou conegut per portar a terme polítiques racistes a França.

Finalment, el president ha enviat un missatge de suport al seu partit: "Estic molt esperançat que l'alternativa visible per als barcelonins sigui Junts. No hi ha una opció millor per revertir la deriva decadent". En especial, s'ha referit a la presidenta del grup municipal de la formació, Elsa Artadi, a qui li ha enviat "ànims".

Més reaccions de Junts

En aquest sentit, el regidor de Junts Jordi Martí també s'ha mostrat molt emprenyat amb les paraules de l'alcaldessa. "A fer oposició a un mal govern en dieu deriva confrontativa?", ha criticat. I és que Colau havia titllat la formació de mentiders: "Per la festa major, només per portar-nos la contrària, diuen mentides en una cosa com és el pregó i el toc d'inici".

Martí ha continuat i ha retret als comuns i al govern municipal que tenen "la pell molt fina i total incapacitat per fer autocrítica", en un missatge a Twitter. L'alcaldessa s'havia emprenyat per les crítiques al tancament de la plaça de Sant Jaume, que estarà totalment blindada per les festes de la Mercè.

TUIT Jordi Martí Junts Ada Colau

En aquest sentit, Junts va retreure a l'Ajuntament que aquest tancament és "per evitar sentir els xiulets a l'alcaldessa", típics en les festes majors de la ciutat d'aquest estiu. De fet, durant els últims dies s'ha promogut a les xarxes una xiulada com les que l'alcaldessa va haver d'aguantar a les passades festes de Gràcia i Sants.

El consistori ja ha avisat els veïns de la zona que aquest dijous entre les 17.00 i les 22.00 la plaça de Sant Jaume estarà completament tancada al públic. Només hi podran accedir les persones que tinguin reserva per als actes previstos, segons va avançar ElNacional.cat.

 

Imatge principal: El president Carles Puigdemont i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau / ACN