El racisme mai no té excusa. Aquest és el missatge que ha volgut enviar el president a l'exili, Carles Puigdemont, a la diputada republicana Najat Driouech, després que hagi patit insults racistes i islamòfobs a les portes del Parlament per part d'un grup reduït de seguidors de Laura Borràs. Així ho ha expressat el president en una piulada, en la qual ha afirmat amb contundència que no hi ha d'haver "Cap excusa, cap empatia, cap espai a discursos racistes i d’odi. Ni en discursos polítics ni en expressions ciutadanes. Ni de forma estructural i organitzada, ni de forma anecdòtica. Mai. La meva solidaritat amb la diputada", ha escrit aquest vespre. Puigdemont ha respost d'aquesta manera a un missatge similar que ha compartit el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, també en reacció a la notícia publicada per ElNacional.cat.

"La república catalana, si és hipòcrita, no serà"

Tot seguit, el president Puigdemont ha fet una segona piulada en la qual ha tornat a denunciar els fets. Per a ell, una república catalana on hi hagi lloc per a la discriminació és senzillament "hipòcrita", i per això ha animat els seus seguidors a condemnar "sempre" el racisme i la xenofòbia. Així, membres de la cúpula de Junts, com el diputat Albert Batet, se solidaritzen amb l'agressió verbal que ha patit la diputada en una tensa jornada parlamentària. En el cas de Batet, el seu missatge ha estat clar: "El racisme, ni dins ni fora del Parlament. Totalment intolerable", ha escrit a Twitter.

Denuncien insults racistes contra la diputada Driouech

Un grup reduït d'entre les persones que estaven concentrades a les portes del Parlament per donar suport a la presidenta Laura Borràs, que ha estat suspesa de drets i deures parlamentaris aquest mateix dijous, ha increpat i insultat la diputada d'ERC Najat Driouech quan ha abandonat el Parlament. Segons han explicat a ElNacional.cat diversos testimonis que no són del partit republicà, els manifestants han proferit crits de "botiflera" i "mora de merda" contra Driouech, una informació que han confirmat fonts d'ERC. La diputada republicana ha sortit del Parlament després d'un matí on el PSC, ERC i la CUP han decidit suspendre Laura Borràs per la seva causa amb la justícia per la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes. En el moment dels crits i els insults, no hi havia dirigents de Junts a fora.