Unes 300 persones s'han concentrat aquest migdia a les portes del Parlament per fer costat a la presidenta de la institució, Laura Borràs, minuts abans que comencés la reunió de la mesa que ha de decidir sobre la suspensió del seu càrrec com a diputada. L'òrgan de govern de la cambra s'ha de pronunciar sobre l'aplicació de l'article 25.4 que exigeix la suspensió immediata dels diputats imputats per delictes de corrupció un cop s'ha obert el judici oral contra ella pel cas de fraccionament de contractes mentre dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). La concentració ha estat convocada pel grup de suport a la presidenta.

🔴 Laura Borràs, suspesa com a presidenta del Parlament | DIRECTE

També està present al Parlament el president Quim Torra i el secretari general de Junts, Jordi Turull, així com el president del consell nacional del partit, Josep Rull, i diferents representants de la formació. El grup parlamentari ha mostrat també suport a Borràs en una reunió extraordinària.

Abans d'entrar a la reunió de la mesa on s'ha de decidir la seva suspensió, Borràs ha sortit a les portes del Parlament per saludar els manifestants, que l'han acollit amb crits de "no estàs sola". L'han acompanyat Torra, el diputat Francesc de Dalmases, i bona part del grup parlamentari i de la cúpula de Junts.

Torra reclama a Junts conseqüències

Torra ha advertit que "el moviment independentista queda molt tocat" per la suspensió de la presidenta, com "va quedar ahir tocada la taula de diàleg, que havia de parlar sobre dret a l'autodeterminació i de l´únic que no va parlar és del dret a l'autodeterminació".

L'expresident ha apuntat que Junts hauria de fer una reflexió davant d'un vot d'ERC a favor de la suspensió de Borràs. "La decisió és claríssima", ha assegurat en referència a abandonar el Govern de Pere Aragonès. Amb tot, ha deixat clar no és militant de Junts.

Conflicte d'interessos

Poc després de les 12 hores, Borràs ha entrat a la reunió de la mesa, tan bon punt ha començat i ha reiterat el seu posicionament en el sentit que el cas que li imputa el TSJC no és corrupció. Tot seguit, ha abandonat la reunió, per un conflicte d'interessos, abans que es posés en marxa el debat sobre la seva suspensió.

Borràs, acompanyada del seu cap de premsa i el seu cap de gabinet s'ha dirigit al seu despatx enmig d'un núvol de càmeres i sense fer declaracions. A preguntes d'una periodista sobre com es trobava s'ha limitat a assegurar: "estupendament".