Els nous moviments de Carles Puigdemont han tornat a posar el procés català al centre de l'atenció mediàtica mundial. Ha quedat clar des de primera hora del matí, quan una marea de periodistes expectants esperaven a l'aeroport de Copenhaguen el president en la seva arribada al país, procedent de Bèlgica, d'on no havia sortit en els últims tres mesos. 

Des del primer moment, diaris d'arreu del món, com el britànic Financial Times, el francès Libération, el belga BTRF, o fins i tot Channel NewsAsia o l'Arab News s'han fet ressò de la notícia.

El fet que Puigdemont sortís de Bèlgica, amb la possibilitat de ser detingut si el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena reactivava l'euroordre de detenció, feia aquest viatge un gran un focus informatiu en tota regla i tots els mitjans internacionals hi han volgut ser-hi. Ara bé, el fet que ha cridat l'atenció de més mitjans internacionals i que ha provocat més titulars ha estat el fet que el nou president del Parlament, Roger Torrent, l'hagi proposat per a la investidura.

'Der Spiegel' i el FT veuen Puigdemont investit president

"La crisi catalana torna a créixer després que el Parlament proposi a Puigdemont com a líder". Així resumeix el dia l'agència britànica Reuters, que centra la notícia en el fet que Torrent hagi proposat Puigdemont, i amb l'oposició de Madrid de la investidura d'aquest a distància. 

A Alemanya, el Der Spiegel, un dels mitjans de referència, interpreta la proposició de Torrent com un "missatge que no agradarà Madrid", ja que considera que "Carles Puigdemont podria tornar a governar Catalunya". 

També el britànic Financial Times considera que "la crisi política a Catalunya ha guanyat un nou impuls aquest dilluns", després de ser proposat com a candidat. El diari recorda que Madrid s'oposa a la investidura, i que els tribunals ho podrien tombar, però considera probable que Puigdemont guanyi la votació de la cambra del Parlament, ja que els independentistes tenen majoria. Tot i això, el diari recorda que la investidura s'ha de fer amb el candidat "davant la cambra". 

També fa un resum de la intensa jornada el francès Le Figaro, que assegura que el moviment de Llarena ha "sorprés" i ha permés Puigdemont moure's amb llibertat per Dinamarca. 

France 24, per la seva banda, interpreta el nou moviment de Puigdemont com una "estratègia de comunicació" que es basa en "navegar pels límits de la justícia espanyola". A més, considera que tornant a posar el cas a l'escena mediàtica busca "formalitzar la seva candidatura" i "espera relegar els bloquejos amb el debat públic".