Dinamarca, Bèlgica, França, Àsia... El viatge del president en funcions i candidat de JuntsxCat a la presidència del Generalitat, Carles Puigdemont, no ha passat desapercebut enlloc i el món ja es fa ressò de la presència de Puigdemont a Copenhaguen malgrat l'advertiment de la Fiscalia espanyola de tornar a activar l'euroordre de detenció si sortia de Bèlgica.

Diferents mitjans internacionals ja publiquen l'arribada del president en funcions a Dinamarca i n'han destacat la gran expectació que ha tingut quan ha arribat a l'aeroport. 

La premsa danesa ha estat de les primeres a afanyar-se a publicar la notícia. N'és el cas d'un dels grans diaris danesos, el Berlingske, que destaca les amenaces tant del govern de Mariano Rajoy com de la mateixa Fiscalia i es qüestiona com respondran les autoritats daneses davant d'aquest cas, però avança que la Fiscalia danesa es va posar en contacte amb l'espanyola aquest cap de setmana.

D'altres, com el britànic Financial Times, també tracten aquest viatge, però, en aquest cas, al final d'un article que destaca la proposta del president del Parlament, Roger Torrent,​ que Puigdemont sigui candidat a la presidència de la Generalitat.

Moviment notable

La televisió flamenca VTM Nieuws subratlla, per la seva banda, que no estava clar que Puigdemont fes finalment aquest viatge, però assenyala que el president en funcions ha fet, finalment, "un moviment notable" perquè "és un home lliure fora d'Espanya" després que el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, decidís retirar al desembre l'euroordre de detenció contra el candidat de JuntsxCat, mentre recorda que hi ha polítics catalans tancats a la presó pel procés que viu Catalunya, fent referència al vicepresident en funcions, Oriol Junqueras, al conseller en funcions Joaquim Forn, al diputat de JuntsxCat Jordi Sànchez, i al president d'Òmnium, Jordi Cuixart.

El mitjà belga RTBF també se'n fa ressò, però es limita a informar del viatge del president en funcions en "plena negociació sobre l'elecció d'un president a Catalunya" després de les eleccions del 21-D, que van tornar a pintar el Parlament d'una majoria absoluta independentista. El diari de Brussel·les i Valònia Sudinfo.be ha recollit la notícia de les agències, com ho ha fet també Lacapitale.be, entre d'altres.

Mentrestant, la ràdio francesa Europe 1 destaca que "el president català destituït ja és a Copenhaguen" i que, a partir d'aquí, es veurà com actua la Fiscalia espanyola i, en cas que el Suprem reactivi l'euroordre de detenció, com ho farà la danesa.

Encara a França, el Libération titula aquesta notícia informant que "Puigdemont ha arribat a Dinamarca, Espanya reclama una ordre de detenció europea" i recorden que està acusat, com la resta del Govern en funcions, d'un delicte de secessió "per rebel·lió, sedició i malversació de fons".

L'Àsia mira Catalunya

El viatge de Puigdemont també ha arribat a Àsia, on el mitjà Channel NewsAsia també ha posat en relleu que ho ha fet malgrat l'avís de la Fiscalia, mentre fa un repàs pels esdeveniments d'aquests últims mesos en la qüestió política catalana i recorden que el candidat de JuntsxCat és el "favorit" per a la presidència del Govern.

El mitjà asiàtic Arab News també explica l'arribada del president en funcions a Dinamarca "desafiant l'amenaça de Madrid d'activar l'euroordre de detenció".

Altres mitjans asiàtics també han recollit la notícia com, per exemple, L'Orient Le Jour.