La tensió entre JxCat i el PDeCAT precipitarà l’anunci en les properes hores del nou partit liderat per Carles Puigdemont. Així ho ha avançat Europa Press citant fonts de JxCat i ho ha confirmat ElNacional.cat.

L’anunci es farà després que el rebuig de la direcció del PDeCAT a la darrera proposta dels presos polítics i l’exili per a la confluència dins de JxCat hagi fet evident la falta d’entesa amb el partit de David Bonvehí.

David Bonvehi Consell Nacional ACN

David Bonvehí, president del PDeCAT / ACN

Fundació el juliol

L’assemblea de constitució del nou partit es podria celebrar el 25 de juliol, la mateixa data en què està prevista la celebració del consell nacional del PDeCAT on s’haurà d’informar sobre les converses amb la Crida de Jordi Sànchez.

De fet, JxCat sospesa des de fa setmanes dues dates de juliol i dues de setembre des del convenciment que seria possible fundar el nou espai a partir d’un acord amb el PDeCAT.

Finalment, però, l’acord sembla pràcticament descartat, la qual cosa ha provocat la decisió de Puigdemont.

Els presos de Lledoners, Josep Rull, Jordi Turull i Quim Forn, i Lluís Puig des de Brussel·les ja van deixar clar ahir a través d’una carta a la direcció del partit que retiraven la seva proposta i que la decisió final queda en mans dels simpatitzants del partit.