"No passarà res". Així és com creu que acabarà Carles Puigdemont la polèmica pel fòrum de jutges espanyols on es van intercanviar duríssims missatges les setmanes prèvies i posteriors a l'1 d'octubre en què expressen odi i animadversió cap als independentistes catalans i anomenen "colpistes" o comparen amb els nazis els promotors del referèndum d'autodeterminació, els presos polítics catalans i els exiliats.

Segons el president a l'exili "els jutges haurien de garantir la presumpció d'innocència, el respecte personal cap a tots i el respecte a l'Estat de Dret"; un seguit de coses que el president afirma que no passen a l'estat espanyol.

Puigdemont s'expressa amb duresa i assegura que "el fanatisme dels jutges és un corc enorme que devora la democràcia".

El missatge del president català és la resposta a una piulada del vicepresident primer de la Mesa del Parlament, Josep Costa,  on recorda que es va sancionar un jutge el març passat per "falta greu de desconsideració" al titular del jutjat del Contenciós número 17 de Barcelona, Federico Vidal, per haver titllat de "terroristes d'uniforme" els agents policials que van participar en la repressió del referèndum de l'1 d'octubre.