Surten a la llum més correus del fòrum intern de la judicatura, i segueixen el mateix to en què expressen odi i animadversió cap als independentistes catalans. Aquesta segona tongada de correus, publicats per ElDiario.es i El Món, carrega contra la justícia alemanya: "Ens ho exigeixen com si fóssim un país bananer", diuen sobre certes preguntes de la justícia alemanya.

El malestar va arribar a la judicatura quan Alemanya va decidir no extradir per rebel·lió el president a l'exili, Carles Puigdemont, i això es va convertir en tema de conversa del fòrum. En concret, els magistrats comenten la negativa alemanya d'extradició del passat 5 d'abril, que va suposar la posada en llibertat del president català. 

L'encarregat d'obrir el debat, un magistrat exercint a Catalunya A.V., ho fa amb el següent missatge: "Seria interessant saber què dirien els alemanys si fos al revés, és a dir, que un tribunal espanyol hagués acordat el mateix que l'Audiència Territorial Alemanya en un assumpte similar".

Comparen la decisió d'Alemanya amb una violació

"Malgrat la decisió del tribunal de Schleswig-Holstein, Carles Puigdemont és un fill de puta igualment”, diuen els magistrats que no dubten a anar més enllà i comparar la decisió de la justícia alemanya amb una violació. Un dels jutges diu que és com si un violador es deslliurés de la sentència perquè en lloc d’introduir el penis a la vagina hi introduís objectes. Aquesta és la comparació que fa un lletrat quan s’assabenta que Puigdemont queda en llibertat.

tuit violació

L'autor d'aquest missatge és F.M., jutge a Castella, que concretament diu el següent: “En el cas de Puigdemont, el màxim tribunal de Schleswig-Holstein sosté que, malgrat ser instigador del referèndum il·legal de l’1 d’Octubre i corresponsable dels actes de violència del procés, aquests no han estat prou com per fer claudicar l’ordre constitucional. El problema simplement és que el delicte està tipificat de manera diferent a Alemanya que a Espanya, amb la qual cosa no concorre la doble tipificació. És el mateix que, si per exemple, en un delicte de violació no s’hagués introduït el penis sinó un objecte a la vagina de la violada. A Espanya això és violació, però hi ha països on no és un delicte de violació. Però això no significa que l’abusador sexual no sigui un fill de puta, malgrat que no podria ser extradit, ni que hagi trencat el sistema. Simplement, no està contemplat als supòsits”.

"Un país bananer"

Un altre dels participants en el fòrum, J.A.G.S., lamenta que Alemanya no considerés el delicte d'alta traïció. Per la seva banda, una jutgessa de Múrcia retreu que Alemanya demanés informes sobre l'estat de les presons espanyoles i altres "xorrades més". “Ens ho exigeixen com si fóssim un país bananer”, critiquen. 

tuit bananera

Critiquen que Òmnium es posi en el cas de La Manada

Un dels correus critica que Òmnium Cultural fes una crida a participar en la manifestació contra la sentència de La Manada. Això és el que va dir una magistrada de Tarragona sobre la iniciativa de l'entitat independentista: "M’acabo d’assabentar que aquí a Catalunya Òmnium Cultural ha enviat correus electrònics per tal que la gent participi en les manifestacions de protesta contra la sentència de La Manada. Fins i tot alguns independentistes estan flipant, aquí a Catalunya s’ajunta la fam amb les ganes de menjar".