El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha evitat polemitzar amb el president Artur Mas després que aquest hagi decidit quedar-se al PDeCAT i no integrar-se a Junts. Puigdemont ha assegurat que entén perfectament les paraules del seu predecessor a la Generalitat en una entrevista al programa Més 324.

En l'únic en què Puigdemont ha mostrat un cert desacord amb Mas ha estat en el fet que Junts segur que no provoca cap separació amb el PDeCAT, ja que molts dels seus militants, precisament, provenen d'aquest mateix partit. És més, Puigdemont ha recordat que Junts defensa molts dels valors que també defensa CDC i el PDeCAT també estan integrats dins de Junts, per això ha insistit en el fet que "és difícil que hi hagi un trencament" entre totes dues formacions.

De cara a les pròximes eleccions al Parlament, el president a l'exili ha cridat a tot l'electorat català per fer possible la unitat de l'independentisme, cosa que les cúpules dels partits sobiranistes no han aconseguit en els últims anys. En aquest sentit ha demanat un govern "netament independentista" i que per aconseguir això ha reclamat una majoria absoluta al Parlament.

Un dels fets que podria acabar desencadenant els pròxims comicis a Catalunya és la possible inhabilitació del president Quim Torra a mans del Suprem. Sobre aquest fet, Puigdemont ha assegurat que l'independentisme ha de "plantar cara a l'enèsima expressió de la repressió espanyola", i ha cridat a no anar a eleccions per "fer allò que l'estat no vol".

Confrontació amb l'Estat

Puigdemont no s'ha quedat aquí i ha explicat quins haurien de ser els pròxims passos de l'independentisme i ho ha deixat molt clar, tornar a l'estadi de la confrontació amb l'Estat espanyol. De fet ha assegurat que si l'independentisme no es confronta, voldrà dir que es rendeix.

Ara bé, ha deixat molt clar que qui ha decidit la via de la confrontació no és el sobiranisme sinó el mateix Estat espanyol i alhora ha assegurat que "a mi no m'agrada que l'única via que ens ofereixi l'Estat espanyol sigui aquesta, a mi m'agradaria més la via escocesa", és a dir la via del referèndum.

Això no vol dir que Puigdemont no aposti per les negociacions, ja que també ha sentenciat que dins d'aquesta confrontació, "també hi ha espai per a les negociacions" amb el govern i l'Estat espanyol.