El president i cap de llista de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dissabte que encaren "el 21-D com la segona volta de l'1-O". Així s'ha expressat durant la presentació de la llista a Sant Julià de Ramis, al poble on té la residència i on hi van haver una de les primeres càrregues de l'1-O. Puigdemont hi ha intervingut a través d'una pantalla des de Bèlgica

"No ens hem resignat. Encarem el 21-D com la segona volta de l’1-O per aconseguir una altra victòria per la via democràtica i pacífica", ha assegurat, tot afegint que "és l'únic camí per avançar".

El cap de llista de JuntsXCat també ha assegurat que les eleccions han de servir com "una rectificació de les polítiques que estrangulen l'economia i que volen trencar la nostra cohesió social", després de la intervenció de les fiances de la Generalitat i de l'aplicació de l'article 155. En aquest sentit, també ha fet una crida a "persistir per aconseguir un país millor" i a fer-ho "junts". "El 21-D recordarem a l'Estat que aquest poble és més viu que mai i amb més esperances i ganes que mai de construir el seu futur lliure", ha defensat. 

Així, el candidat ha demanat que les eleccions serveixin per "garantir la llibertat de tots els ciutadans sense exclusions" i ha assegurat que l'independentisme no s'ha "resignat".

Pel que fa a la candidatura de JuntsXCat ha assegurat que representa "la diversitat que més s'assembla a la diversitat del nostre país" i ha reivindicat com aquells que "vam unir-nos per defensar la democràcia, la llibertat i la pau".

Aquest és el primer acte de la pre-campanya a Catalunya en que Puigdemont apareix a través d'una pantalla, després que la presentació de la llista dissabte passat des de Bruges (Bèlgica).

El president ja fa més d'un mes que és a Brussel·les a l'espera de la resolució de l'euroordre que recau sobre ell i pel que està citat dilluns davant la justícia del país, just el dia que comença la campanya electoral. A la vista que el president no podrà, doncs, assistir físicament als actes de campanya que es facin a Catalunya, JuntsxCat recorrerà a la tecnologia per fer-lo tornar, com ja ha fet aquest dissabte.

A l'acte a Sant Julià de Ramis, lloc de residència de Puigdemont i on hi van haver una de les primeres càrregues l'1 d'octubre, també hi han intervingut Gemma Geis, cap de llista per Girona, Eusebi Campdepadrós, que lidera la de Tarragona, Josep Maria Forné, per Lleida, o l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.