Amb el president Carles Puigdemont a l'exili a Brussel·les, davant unes eleccions convocades a través d'un mecanisme excepcional, Junts per Catalunya també haurà de recórrer a mecanismes excepcionals per fer present el seu candidat a Catalunya. Perquè, al cap i a la fi, excepte d'un míting de Puigdemont i Mas a Brussel·les el 6 de desembre, tota la campanya tindrà lloc a Catalunya. La tecnologia salvarà els obstacles logístics.

Si bé encara no se sap quin serà el format precís per traslladar Puigdemont fins a Catalunya —es contemplen opcions innovadores com els hologrames—, des de l'equip de campanya han assegurat que el president participarà en gairebé tots els mítings de la campanya. També estan tancant amb TV3 els detalls de la seva presència al debat de candidats de dilluns 18 de desembre. Des de JuntsxCat donen per garantida la seva participació.

Durant dos dies, l'activitat de campanya es traslladarà a Brussel·les. El dimecres 6 de desembre, Junts per Catalunya celebrarà un míting a la capital europea, amb la participació dels presidents Carles Puigdemont i Artur Mas. L'endemà, el dijous 7 de desembre, tots els partits independentistes estaran presents en la manifestació unitària organitzada per les entitats sobiranistes.

A Catalunya, l'obertura de campanya tindrà lloc el dilluns a les deu de la nit. El lloc: el plató de televisió que té Mediapro a l'edifici Imagina, al barri del Poblenou, a Barcelona. És el mateix lloc que va ser utilitzat com a centre de premsa internacional durant el referèndum de l'1 d'octubre. A falta de definir el calendari, Junts per Catalunya ja té tancats més de 200 actes a tot el país.

Des de JuntsxCat plantegen les eleccions del 21-D com un plebiscit sobre l'1 d'octubre i amb la voluntat de restituir el Govern fulminat amb l'article 155. És per això que en aquests moments no es plantegen un escenari com el que ha començat a dibuixar Esquerra Republicana, amb un Govern legítim i un Govern executiu.

La campanya de Junts per Catalunya compta amb un pressupost d'uns 1,4 milions d'euros, que provenen dels drets heretats de Junts pel Sí. Per altra banda, també esperen recaptar més fons amb un projecte de micromecenatge, uns diners que seran destinats exclusivament a despeses de campanya, com estableix la llei.