La decisió de l'eurodiputada de Junts Clara Ponsatí de desvincular-se del Consell per la República ha donat peu a una resposta del president Carles Puigdemont a través de les xarxes socials. El líder de Junts ha utilitzat un post d'Instagram, en què no cita la consellera ni utilitza la seva imatge, però on replica de manera evident a les crítiques que va formular aquest dimarts. 

"Tu, que sempre has marcat el ritme, la intensitat i la direcció d'aquest procés, no deixis de fer-ho ara", demana Puigdemont, abans de concloure la publicació afirmant: "Si no hi ha camí, el construirem".

Captura 2021 09 01 a les 14.01.56

La imatge que acompanya el text correspon a l'acte que va celebrar el passat mes de juliol Òmnium a Elna per commemorar el seu 60 aniversari i on es va reunir per primer cop Puigdemont amb el líder d'ERC Oriol Junqueras després que aquest va abandonar la presó de Lledoners.

Desvinculada del Consell

Ponsatí va anunciar ahir que des del 23 de desembre s'ha desvinculat del Consell per la República perquè considera que, tot i que "podria ser útil per reprendre la via cap a la independència i fer efectiu el mandat de l'1-O", opera "supeditat a les dinàmiques de la política i el govern autonòmics".

A través d'un comunicat, la consellera va explicar que va renunciar a participar activament al govern de Consell en constatar que la seva implicació "no contribuïa a deslligar-lo de les lògiques electorals ni, més endavant, de les discussions sobre la formació i la coalició de govern de la Generalitat".

Anunci ajornat

L'eurodiputada de Junts explica que havia posposat l'anunci de la seva decisió fins que el Consell hagués celebrat les eleccions a l'Assemblea de Representants, previstes inicialment de l'1 al 3 d'octubre. No obstant, davant la decisió d'ajornar la convocatòria electoral, que ha quedat situada a finals d'octubre, Ponsatí ha explicat que es considerava en el deure de no esperar més i fer pública la seva renúncia.

El Consell per la República, que presideix Puigdemont i que el curs passat durant les negociacions del pacte de govern entre ERC i Junts ja es va trobar fortament qüestionat pels republicans, ha evitat alimentar la polèmica i no ha respost a l'anunci de Ponsatí.

Això no obstant, un dels seus membres, Guillem Fuster, de Poble Lliure, ha publicat un tuit que s'han interpretat com una resposta a la consellera. "Dies de lluïment per alguns, i mesos de feina silenciosa per altres", ha piulat.

Captura de Pantalla 2021 09 01 a les 18.44.22

Imatge de la piulada de Guillem Fuster / Twitter

 

A la imatge principal, Carles Puigdemont i Clara Ponsatí durant una roda de premsa al Parlament Europeu / Efe