La nova iniciativa del govern de Mariano Rajoy per imposar el castellà com a llengua vehicular a les escoles no ha agradat gens a Carles Puigdemont que, una vegada més, ha carregat de valent contra l'estat espanyol per "intentar dividir els alumnes catalans per la seva llengua".

El president ha lamentat que "mentre l'Estat sobrealimenta amb la mà dreta el nacionalisme espanyol [...], amb la mà esquerra amaga com a 'secret d'estat' totes les informacions sobre l'Imam de Ripoll". Però ell ho té clar. "El català resistirà i la veritat s'imposarà", ha subratllat Puigdemont.

Els de Rajoy pretenen ara imposar el castellà a les escoles donant l'opció als pares de marcar en una casella per triar aquesta llengua com a vehicular per l'aprenentatge dels seus fills. El president espanyol ho va explicar així ahir a Societat Civil Catalana, amb qui es va reunir ahir juntament amb la seva mà dreta, Soraya Sáenz de Santamaría.

La seva idea és aprofitar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola per implantar aquesta mesura, però encara estudien com poden fer-ho. Cs està al costat del govern espanyol en aquest sentit i són, juntament amb el PP, els únics que defensen aquesta proposta.

Confident de l'Estat

Des dels atemptats a Barcelona, l'executiu del PP ha portat molt ben amagada la relació que tenia amb l'imam de Ripoll fins que al novembre, el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) va admetre que era el seu confident. Haurien contactat amb ell el 2014 quan complia condemna a la presó de Castelló, "seguint els protocols i com fan totes les forces i cossos de seguretat de l'Estat".

Precisament per això, Puigdemont ha lamentat que els de Rajoy amaguin aquesta informació mentre no paren de buscar la manera de posar traves a Catalunya tant amb la llengua com amb les finances, entre moltes altres coses, gràcies a l'aplicació de la norma suprema.

Abdelbaki es Satty va ser considerat el "cervell" dels atemptats de Barcelona i Cambrils i va morir en l'explosió de la casa d'Alcanar que, més tard, es va relacionar amb els atacs terroristes.