El president espanyol, Mariano Rajoy, segueix no acceptant la petició d'entrevista que li va enviar el president del Parlament, Roger Torrent, fa 24 dies, però en canvi avui ha rebut a la Moncloa la direcció de l'entitat espanyolista Societat Civil Catalana (SCC). A la trobada hi ha assistit també la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, l'encarregada de les qüestions catalanes.

A la reunió al palau presidencial, celebrada en plena aplicació del 155, hi han estat presents el president de SCC, Joan Rusiñol, i els vicepresidents, Miriam Tey, Álex Ramos i Óscar Uceda, i ha durat poc més d'una hora i mitja. Els membres de l'entitat unionista han presentat a Rajoy el seu pla d'acció per a aquest any.

Després de la trobada, el mateix Rajoy ha compartit la seva sintonia amb SCC. "Comparteixo amb Societat Civil l'anhel per fomentar la cohesió i la convivència entre els ciutadans a Catalunya. Una reunió constructiva per seguir estrenyent els llaços que ens uneixen a tots els espanyols", ha indicat.

Manifestació amb Tabàrnia

Rosiñol ha aprofitat la roda de premsa que ha ofert a La Moncloa per anunciar una “gran manifestació” el 25 de febrer a Barcelona coincidint amb la concentració que ha convocat el moviment Tabarnia el mateix dia. 

Segons Rosiñol, servirà per exigir que es constitueixi ja un Govern “per a tots els catalans”, “pensat per al bé comú” i dins del marc “de l’Estat de dret i la llei”. Segons el president de l’entitat, el seu objectiu és que el 155 es deixi d’aplicar “tan aviat com sigui possible” i s’activi un executiu que actui “dins del marc de la legalitat”.