El portaveu del PSOE en l'Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo, ha anunciat després del ple extraordinari per abordar el màster de Cristina Cifuentes que el grup socialista proposarà davant de l'Executiva Federal del PSOE madrileny la presentació d'una moció de censura contra Cifuentes després que la presidenta no hagi explicat  "tota la veritat" sobre el seu màster i no hagi convençut l'oposició. Fonts socialistes informen al respecte que Gabilondo y José Manuel Franco –secretari general a Madrid– es reuniran aquesta mateixa tarda amb Pedro Sánchez a Ferraz per valorar la qüestió. 

Tot i que durant la sessió plenària Gabilondo no s'ha pronunciat en aquesta línia, a la sortida ha anunciat que aquesta mesura que es prendrà "amb tota celeritat" davant de "l'alarma" creada per les presumptes irregularitats en el títol obtingut per la dirigent autonòmica a la Universitat Rey Juan Carlos (URJC).

El fet és que la moció de censura posaria Ciudadanos contra les cordes, ja que la formació d'Ignacio Aguado no està disposada a deixar caure Cifuentes. Passa perquè la moció de censura a Espanya és constructiva i caldrien els vots de PSOE, Podemos i Cs per investir un altre candidat. Per això, Aguado s'havia afanyat al ple a proposar la creació d'una comissió d'investigació per estudiar el cas. 

Tampoc no serviria posar un president provisional que convoqués eleccions d'immediat, ja que Madrid és de les comunitats que tenen l'any de les eleccions estipulat i les pròximes serien, sí o sí, el 2019.