El ministre de Presidència en funcions, Félix Bolaños, es troba aquest divendres de visita a Catalunya, el mateix dia que Yolanda Díaz ha anunciat que el pròxim dimarts presentarà, també a Barcelona, la proposta de Sumar per a la llei d'amnistia. I Bolaños, que també forma part de l'equip negociador dels socialistes per a la investidura de Pedro Sánchez, ha volgut subratllar que aquest document reflecteix la posició de Sumar, no la seva: "El document és respectable, però no és la posició del PSOE", ha aclarit el ministre en funcions, que ha advertit des de la delegació del govern espanyol a Catalunya que els partits s'enfronten a "setmanes intenses de negociacions contactes i converses". Com ha fet Pedro Sánchez des que el rei Felip VI li va encarregar la investidura, Bolaños tampoc no ha fet servir la paraula "amnistia". 

El paper de Salvador Illa en les negociacions

Preguntat per les contundents declaracions del president Puigdemont respecte del paper que ha de jugar Salvador Illa en aquestes negociacions amb l'independentisme català, després de la reunió del primer secretari del PSC amb Sánchez a Madrid, Bolaños ha rebutjat especificar quin serà el paper del líder de l'oposició en aquestes negociacions, però ha assegurat que tindrà "un paper fonamental en el present i el futur de Catalunya". "Per això hi haurà contactes constants", entre la direcció nacional del partit i l'exministre de Sanitat. Després que Jordi Pujol recomanés a Puigdemont evitar caure en la "candidesa" durant les negociacions per la investidura en una entrevista a ElNacional.cat, el president a l'exili va advertir que Illa mai no podria ser un "interlocutor viable per generar confiança". 

Una "agenda catalana compartida", segons Díaz 

Aquest divendres, Yolanda Díaz ha anunciat la seva intenció de presentar una proposta per la llei d'amnistia, que des de Sumar han anat defensant d'ençà que es van celebrar les eleccions del 23-J. Tant Junts com ERC han situat aquesta llei com a imprescindible per poder donar suport a Pedro Sánchez en la seva investidura, tot i que també exigeixen avenços en l'autodeterminació als quals Sumar ha anat tancant la porta. Tot i que Bolaños ha assegurat que la proposta que veurà la llum dimarts 10 d'octubre és només de Sumar, la vicepresidenta en funcions ha manifestat en una entrevista al programa Cafè d'idees que treballa en coordinació amb Sánchez amb una "agenda catalana compartida". 

Davant les crítiques de determinats sectors espanyolistes, algunes procedents del mateix PSOE, i dos dies abans de la manifestació convocada a Barcelona contra l'amnistia, que comptarà amb la presència tant d'Alberto Núñez Feijóo i Isabel Díaz Ayuso com de Santiago Abascal, Díaz ha recordat que serà el Tribunal Constitucional (TC) la figura que ha de dirimir si l'amnistia és o no constitucional. També ha defensat la mesura per desjudicialitzar el conflicte català, ja que, sosté, "mai hauríem d'haver arribat a aquesta situació".