El president de la Generalitat, Pere Aragonès, considera que la manifestació de diumenge a Barcelona convocada per Societat Civil Catalana (SCC) contra l'amnistia no afectarà les negociacions: "Tenim assumit que l'amnistia és un fet i que cal continuar treballant per solucions i perquè la societat pugui decidir el seu futur", ha expressat en roda de premsa des del Palau de la Generalitat després d'una reunió amb ministre-president de Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann. Segons ha assenyalat el president català, les negociacions depenen de la correlació de forces i els vots que es tenen al parlament i "no del que es cridi al carrer"; i més, quan, ha emfatitzat, "el que es crida al carrer és contrari a trobar solucions". Solucions, ha apuntat el president, "per acabar amb la repressió, per continuar els camins de diàleg i d'acord perquè la ciutadania de Catalunya pugui decidir lliurement el seu futur".

Aragonès ha remarcat de manera crítica que alguns dirigents espanyols, com la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, o el líder de Vox, Santiago Abascal, vindran diumenge a Barcelona, es manifestaran i després tornaran a marxar. "Quan diumenge marxin i se'n tornin el que els hi demanem és que l'odi, la crítica i l'amargor se l'emportin de tornada a casa. Nosaltres seguirem treballant positivament per Catalunya", ha afegit.

Retreu la creu de Junts a Illa

Després que Junts hagi criticat el paper previsiblement rellevant del líder del PSC, Salvador Illa, en les negociacions entre el PSOE i l'independentisme català per a tirar endavant la investidura socialista a canvi de l'amnistia, quan els juntaires l'han assenyalat com un interlocutor que no és "vàlid" i del qual no es poden fiar, Aragonès ha defensat que en una negociació no es qüestionen els interlocutors de l'altra banda i que ell no ho farà. "Respectem els interlocutors que situï l'altra part, nosaltres també posem els nostres amb tota llibertat", ha conclòs, rialler. 

Dona l'amnistia per feta

Preguntat per l'informe jurídic de Sumar que avala l'amnistia i que presentaran dimarts vinent a Barcelona, el president s'ha limitat a respondre que "l'amnistia és un fet" i que cal continuar treballant per solucions i perquè la societat pugui decidir el seu futur. Aragonès no ha volgut entrar en el contingut de les negociacions, en considerar que la discreció és "clau". Però ha refermat la seva aposta per negociar quan hi ha "posicionaments diferents". "És el que hem fet i el que continuarem fent", ha sentenciat. Finalment, un dels temes que està sobre la taula és trobar un mecanisme de verificació per garantir el compliment dels acords. Segons Aragonès, això "no és una novetat" i veu "lògic" que les dues parts vulguin garanties de seguiment dels pactes. De fet, ha afirmat que els acords sempre tenen condicions de seguiment, que ja n'hi ha hagut aquesta última legislatura i que ara "s'hauran d'adaptar".