El PSC ha avalat el possible recurs del govern espanyol a la llei catalana de la regulació dels lloguers. En roda de premsa aquest dilluns, la portaveu socialista al Parlament, Alícia Romero, ha reivindicat que des del seu grup ja van advertir que la llei no era viable a causa de la falta de competències.

"El Consell de Garanties Estatutàries ja va dir per unanimitat que Catalunya no tenia competències per fer aquella llei", ha recordat. Així doncs, Romero ha demanat cenyir-se a les "nostres competències" i ha titllat el previsible final de la llei catalana de "crònica d'una mort anunciada". El passat divendres, tant els quatre partits que van aprovar la llei (ERC, Junts, CUP i comuns) com diverses entitats del moviment per l'habitatge van fer un clam unànime per demanar a la Moncloa que no la recorri.

Tanmateix, la socialista ha aclarit que no es produirà una suspensió automàtica de la llei mentre hi ha aquest conflicte competències i que el problema es resoldrà amb l'aprovació de la llei espanyola dels lloguers. Ara bé, de moment hi ha fortes discrepàncies entre el PSOE i Unidas Podemos, cosa que està provocant que la llei arribi tard. Els de la formació morada acusen els socialistes de no respectar l'acord del govern de coalició amb les seves propostes per a la normativa. 

 

Petició a Casado sobre Ayuso

Per altra banda, Romero ha assegurat que a la manifestació contra els indults que es va celebrar aquest diumenge a la plaça Colón de Madrid hi van participar "menys persones de les que es pensaven" i ha afegit que estaven "més radicalitzades".

Romero també ha volgut posar el focus sobre la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a qui ha acusat d'acabar "abanderant l'extrema dreta abraçant les seves tesis". També s'ha mostrat molt crítica amb el fet que es dirigís al Rei i ha demanat al líder del PP, Pablo Casado, que la rectifiqui.

Aeroport i diàleg

Un dia abans que es el grup socialista es reuneixi amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, Romero ha tornat a reivindicar l'ampliació de l'aeroport. La socialista ha afirmat que "els catalans sabem fer les coses bé" per argumentar que la renovació de la infraestructura es pot fer respectant el medi ambient. Per als socialistes, l'ampliació de l'aeroport suposarà "guanyar competitivitat, atraure més talent i més inversions". 

I aquesta serà una de les propostes que portaran a Aragonès a la reunió, a qui també ha demanat que reuneixi la taula de diàleg entre partits catalans abans d'anar a la de l'Estat. 

 

Imatge principal: la portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero / Foto: ACN