El líder d'el PSC al Parlament, Salvador Illa, ha defensat aquest dissabte que el projecte d'ampliació de l'Aeroport de Barcelona-el Prat i ha instat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, a donar-hi suport "nítidament". Al seu entendre, tot i que el projecte podria afectar l'espai natural de la Ricarda, es pot fer de totes maneres "respectant" el medi ambient. 

En declaracions als mitjans, ​​ha assegurat que l'ampliació es farà "en ple respecte" a la qualitat de vida dels veïns de la zona i millorant la sensibilitat mediambiental de la infraestructura.

Per a ell, la rellevància econòmica de la iniciativa "no es pot passar per alt" i ha emplaçat al Govern a liderar el projecte d'ampliació per garantir i impulsar, diu, la generació de riquesa a Catalunya. De moment, el Govern no s'ha pronunciat oficialment sobre aquesta qüestió. Dilluns està convocada una reunió entre els diferents agents per abordar el tema.

Els indults obren "un temps nou"

D'altra banda, pel que fa a la concessió dels indults als presos, considera que  la mesura pot contribuir a "obrir un temps nou" a Catalunya. "L'indult, si es produeix, és un gest de magnanimitat, de generositat, d'afirmació de l'estat de dret. Hi ha una línia que esperem que tots hàgim après, que és el respecte a l'estat de dret", ha assegurat.

Les declaracions d'Illa arriben quan queden poques hores perquè PP, Vox i Ciutadans arribin a la plaça de Colón de Madrid per manifestar-se contra els indults als líders independentistes que estudia el Ministeri de Justícia, i després que Cs reunís ahir a Barcelona a unes 200 persones en una altra concentració del mateix signe.

"Els que miren a curt termini, als seus interessos electorals, fan un pèssim servei a Espanya i a Catalunya", ha apuntat Illa en una al·lusió vetllada a les manifestacions. Illa ha reiterat la seva posició a favor que a Catalunya es voti "un acord" i no "una divisió", com seria, sota el seu punt de vista, un referèndum sobre la independència. Pel que fa al "mètode", ha parlat de "diàleg, negociació i pacte".

Per això, ha advocat per unir la societat catalana al voltant de "propostes que uneixin" i no que divideixin, com també seria el manteniment de l'statu quo: "Cal buscar un punt de consens, que nosaltres situem en la millora de l'autogovern". 

Imatge principal: El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa / ACN